Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '17

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş’a Bir Darbe Daha

Olaylı derbide Fenerbahçe’ye yenilerek kupaya veda eden Beşiktaş, ligde de Kardemir Karabükspor’a mağlup olarak ciddi bir yara aldı.

Tudor, belli ki rakibini çok iyi çalışmış ve taktiğini ona göre şekillendirmişti. Kardemir Karabükspor 5-3-2 dizilişiyle maça başladı. Beşiktaş ataklarında savunma 8 kişiye çıkıyordu. Gol planı ise daha çok hızlı çıkışlar ve kontra ataklar üzerine kurulmuştu.

Nitekim Beşiktaş, Karabük’ün kalabalık orta saha ve defansını aşamadı ve pozisyon bulmakta zorlandı. Buna karşın ev sahibi takım gole hep daha çok yaklaşan taraf oldu. Özellikle Latovlevici kendi sol kanadından sürekli bindirdi ve Gökhan Gönül’e karşı önemli bir üstünlük kurdu. Kerim Zengin de çıkışlar yaptı.

Buna karşın kadro kalitesi daha üstün olan Beşiktaş, Karabükspor kadar hücum zenginliği oluşturamadı. Siyah- beyazlılar çok tutuk ve etkisizdiler. Karabükspor’un kalabalık orta sahasının ve defansının Beşiktaş’ın oyununun kilitlenmesine yol açtığı bir gerçek. Lakin Beşiktaşlı futbolcular bu kilidi açacak kişisel becerileri de sergileyemediler. Örneğin Cenk Tosun, Oğuzhan ve Babel hiçbir varlık gösteremediler.

Kara Kartal’da ileride bir tek Quaresma ayakta kaldı ve direndi. Oyuna girdikten sonra Aboubakar ona eşlik etti. NitekimBeşiktaş’ın golü de Quaresma’nın inatla taşıdığı bir top sonrasında Aboubakar ile geldi.

Yukarıda saydığım üç isim, yani Cenk Tosun, Oğuzhan ve Babel, Fenerbahçe maçında da çok etkisizlerdi. Babel için biraz insaflı davranıp hemen yorum yapmayayım. Ama Oğuzhan ve Cenk Tosun eleştirilerden kurtulamazlar. Özellikle Cenk Tosun’un bir sonraki maçta ilk on birde yer bulması benim için sürpriz olur. Oğuzhan’ın da şu haliyle takımına hiçbir faydası yok.

Beşiktaş, hiçbir varlık gösteremediği Karabük’te haklı bir yenilgi aldı. Siyah- beyazlılarda tehlike çanları aleni bir şekilde çalıyor. Beşiktaşlı futbolcuların hala Fenerbahçe maçının etkisinde oldukları gözle görülüyordu. O maçtan sonra Şenol Güneş’in ceza almasıyla zaten yara alan Beşiktaş, üç puan kaybederek bir yara daha aldı. Beşiktaş teknik heyeti ve futbolcular eğer Fenerbahçe maçını unutmazlarsa yara almaya devam ederler.

Kısacası Beşiktaş’ın ciddi bir analize ve bunun sonunda da geçmişi unutup yeni bir başlangıç yapmaya ihtiyacı var. Eğer bunu yapamazlarsa şampiyonluk avuçlarından uçar gider.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..