Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Denizli ile Sil Baştan

Beşiktaş Denizli ile Sil Baştan
 

Metalist maçından sonra Beşiktaş'ın Ertuğrul Sağlam'ın yerine Mustafa Denizli'yi takımın başına getirmesinin ne denli bir hata olduğunu bu değişikliğin yapıldığı andan itibaren anlatmaya çalışıyorum. Bu değişiklik nedeniyle Beşiktaş hem sistemini hem de oyuncu mevkilerini değiştirmek durumunda kaldı ancak bu değişikliğin Beşiktaş adına en olumsuz tarafı siyah beyazlıların rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'a kıyasla sahip olduğu istikrar avantajını yitirmek oldu.

Bu sene öyle bir lige şahit oluyoruz ki büyük takımların tamamı hem yapısal hem de kadro anlamında ciddi sorunlar yaşıyor ve bu büyük sorunların sezon içerisinde ortadan kaldırılması çok mümkün görünmüyor. Nitekim dokuz haftası geride kalan ligin lideri çok eleştirilen Trabzonspor, ikincisi Ankaraspor ve üçüncüsü de Sivasspor! Bu tablo çok açık bir şekilde gösteriyor ki ekstra kötü olmayan vasat bir büyük takım ligi çok rahat bir şekilde lider götürebilir. Sene başında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aksine teknik direktör değiştirme macerasına girmeyen ve geçen seneye oranla biraz da gelişme kaydeden Beşiktaş Ertuğrul Sağlam idaresinde büyük avantaja sahipken bugün yapılan teknik adam değişikliği nedeniyle bu avantajını kaybetmiş ve rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray ile aynı sil baştan durumuna düşmüş vaziyette.

Teknik direktör değişikliğinin kadroda sadece bir yönetici değişikliği olmayıp takımın baştan aşağıya değişmesine neden olan bir yeniden yapılanma olduğunu görmek sanırım Zico-Aragones, Feldkamp-Skibbe ve en son Sağlam-Denizli gibi kötü örneklerden sonra bu kadar zor olmasa gerek.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..