Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş-Galatasaray maçının faturası belli oldu!

Beşiktaş-Galatasaray maçının faturası belli oldu!
 

Beşiktaş-Galatasaray maçının faturası ortaya çıktı…

Gelin önce faturanın içeriğine bir bakalım.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu dün yaptığı toplantı sonrası Beşiktaş- Galatasaray maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle Beşiktaş’a 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verirken, Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic’e üç, Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Melo’ya da iki maç ceza verdi.

PFDK ayrıca Beşiktaş Kulübü’ne taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 40, yeterli sayıda özel güvenlik görevlisi bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 10, tribünlere kapasite üzerinde seyirci alınmasından ve merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 20 olmak üzere toplam 70 bin lira da para cezası verdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı alırken 13 bin lira da para cezasına çarptırıldı.

Rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü ve ihraç sonrası sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edilen Galatasaraylı Felipe Melo da 13 bin lira ceza ödeyecek.

Bir haftadan beri ülke gündemini meşgul eden ve gözaltıların devam ettiği süreçte, takım ve oyunculara verilen cezalar böyleyken, gözaltına alınanların cezaları sadece 1 yıl futbol müsabakalarını seyirden men!

Gelelim aynı olaylar Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda olsaydı ne olurdu?

Belki daha önce bu tür olaylar oldu diyenler olabilir. Olayların oluş şeklini hatırlayanlar, polisin acımasızca tribünlere biber gazı sıktığını hatırlarlar.

Bir kere Olimpiyat stadyumundaki maçta polis biber gazı falan sıkmadı. Sahaya inen sözde taraftarlar güvenlik güçlerini kovalayıp, sandalye ile taarruzda(!) bulundular. Sonra sahanın ortasında yan gelip yatarak(!)hatıra resmi çektirdiler.

Ayrıca, maça kaçak olarak 11 bin kişinin girdiği saptandı.

Galatasaraylı Melo’ya 2 maçcık ceza verildi. Melo’nun yerinde Meireles olsaydı kaç maç ceza alırdı? Ben deyim sezonu kapatırdı, siz deyin devre arasına kadar yeşil sahaları göremezdi!

Aynı olaylar Şükrü Saraçoğlu stadyumunda olsaydı Fenerbahçe kaç maç seyircisiz oynardı? Ben deyim en az 10 maç, siz deyin 8 maç!

Saha içinde Selçuk İnan’ın yaptığı hareketi Emre yapsaydı kaç maç ceza alırdı?

Selçuk ceza almadığına göre, Emre’nin ceza alması söz konusu değil diyenler olabilir. Emre’nin oynadığı takım Galatasaray değil, Fenerbahçe! Emre olsaydı en az iki maç ceza alırdı.

Ya verilen para cezaları?

Fenerbahçe olsaydı aldığı para cezası en az üç kat arttırılmıştı!

Bu kadar gündemi meşgul eden bir olayın bu kadar hafif cezalarla geçiştirilmesi, olayların ucunun bir yerlere gittiğini gösteriyor.

Bu gidişi örtmek için Beşiktaş piyon olarak seçilip, ufak bir ceza ile olayların üzerini örtüyorlar.

Neticede; Türk futbolu daha kötü günlere doğru hızla yol alırken, büyük takımları birileri piyon olarak kullanmaya devam ediyor.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..