Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '13

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş'ın temel özelliği

Beşiktaş savunmasının yaptığı peş peşe hatalar sonucu yediği basit gol futbolumuzda sorunun nerede olduğunu güzel bir örneği gibiydi.

Bu sezon Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin, hatta milli takımımızın yediği golleri peş peşe izlersek savunma zafiyetinin boyutu bütün netliği ile gözler önüne serilecektir.

Oysa genel olarak taktiksel dizilişlere baktığımızda ligimiz çift ön liberolu savunma düzeni ile oynanıyor. Dizilişlerin formatı nasıl olursa olsun savunma bölgesinde görev yapan oyuncuların adam karşılama, topa müdahale, (savunma alanını) üç boyutlu düşünmede kritik hatalar yaptığını sıklıkla izliyoruz.

İlk yarı süresince Elazığspor çok uygun pozisyonlar buldu. Rahatlıkla ileriye çıkabildi. Burada tek pasa dayalı oyunun etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak Beşiktaş savunmasının böylesine cömert olduğu bir devrede Elazığspor sadece bir gol atabildi. Daha fazla atamamasının nedeni kalite farkından kaynaklanıyordu.

Beşiktaş'ta Sivok'un savunmayı toparlayan adam olarak sivrildiğini gördük. İbrahim Toraman'ın yapması gerekenler dahil olmak üzere her tarafa yetişti.

Beşiktaş'ın galibiyet golünde kale içine doldurduğu top asist niteliği taşıyordu.

Kartal'dan müthiş geri dönüş 

İbrahim Toraman da maç boyunca en güzel şeyi yaptı ve bu güzel pası golle sonuçlandırdı.

İlk yarı Sinan'ın oyunda kaldığı sürede Beşiktaş'ın maalesef bir kişi eksik oynadığını da eklememiz gerekiyor. Sinan'ı oyundan çıkarmakla Samet Hoca bir oyuncunun futbol hayatının sona ermesine de engel oldu. Çünkü moral olarak tamamen bitmişti, saha içinde hiçbir arkadaşı ona pas vermiyordu.

Şimdi Beşiktaş'ın temel özelliğini konuşalım.

Beşiktaş ligin en kolay gol yiyen takımı olmakla birlikte girdiği pozisyonları gole çevirmedeki yüksek becerisi ve konsantrasyonuyla bu anlamda başarılı bir takımdır.

Holosko'nun golü öncesinde Elazığspor'lu oyuncular devreyi tamamlama rahatlığıyla savunma güvenliğini bıraktılar. Bu da tam Beşiktaş'ın aradığı pozisyonu sağladı. Orta alandan savunma gerisine atılan topla Holosko bir anda İvesa ile karşı karşıya kalıverdi.

Beşiktaş takım halinde (başarılı) pas yapabilen bir takım değil; ancak etkili alana doğru topu göndermeyi çok iyi beceriyor.

Fernandes, Oğuzhan bu anlamda üzerlerine düşeni yerine getiriyor.

Beşiktaş dün çok da iyi oynamadığı bir maçta bile üç gol bulmasını bildi. Bu sonuç stratejik anlamda önemlidir.

Beşiktaşlı oyuncular sahada çok hata yapıyor, bazıları formsuzluklarıyla belki taraftara saç baş yolduruyor ancak mücadeleden hiç kopmuyor. Bulundukları pozisyonun nedeni de bu.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..