Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş’ın Trabzon Keyfi

Beşiktaş’ın Trabzon Keyfi
 

 

Beşiktaş, özellikle eksiklerinden dolayı çekinerek geldiği Trabzon deplasmanında aldığı 2-0’lık galibiyetle liderlik koltuğuna tekrar oturdu.

Beşiktaş’ta en dikkat çeken olay, Mustafa Pektemek’in ilk on birde başlayıp, Demba Ba’nın yedek soyunmasıydı. Bunun temel nedeni yabancı kontenjanıydı. Serdar, Necip ve İsmail’in yokluğunda sağ bekte Opare’ye yer vermek zorunda kalan Bilic, çok haklı olarak Motta, Sivok, Atiba ve Sosa’dan da vazgeçemezdi. Oysa forvet alternatifi vardı ve de tercihini bu yönde kullandı. Burada sadece Mustafa mı, Cenk Tosun mu tercihi tartışılabilir. Örneğin benim tercihim kesinlikle Cenk Tosun’dan yana olurdu.

Karşılaşmanın bütününde iyi olan taraf Beşiktaş’tı. Trabzonspor, en önemli pozisyonunu da Beşiktaş tehlikesinin dönüşünde yaşadı.

Beşiktaş’ın ilk yarıdaki sorunu ileride istediği etkiyi yaratamamasıydı. Bilic, o nedenle ikinci yarının hemen başında Opare’yi çıkarıp Demba Ba’yı oyuna aldı. Nitekim bu futbolcu oyuna girer girmez, çok güzel ve zor bir vuruşla Kara Kartal’ı 1-0 öne geçirdi.

Bu arada Demba Ba’nın oyuna girmesinden sonra sağ beke Olcay’ın geçmesi ilginçti. Fakat Trabzonspor o bölgeyi zorlayamadı.

1-0’dan sonra bir süre Trabzonspor rakip kalede görülse de ciddi pozisyonları bulan hep Beşiktaş’tı. Trabzonspor kalecisi Hakan, siyah- beyazlıların buldukları net pozisyonlarda farkın açılmasını önleyen isimdi.

Fakat 90+5’de Erkan’ın hatalı pası sonucu gelişen atakta Mustafa Pektemek skoru 2-0’a taşıdı ve maçı da bitirdi.

Bilic, bu kadar önemli eksik karşısında Demba Ba’yı kulübede oturtarak doğru yaptı. İkinci yarının başında yaptığı Opare- Demba Ba değişikliği de çok doğruydu. Bilic, böylece maçın başında güvenliği elden bırakmadı, Trabzonspor’un çok ciddi tehlike yaratamayacağını gördükten sonra da kazanmak adına hamle yaptı ve semeresini aynı dakikada aldı.

Sivok’un sakatlanması da bir kırılma anı olabilirdi. Bilic, burada da genç Atınç’a şans vererek yine doğru bir iş yaptı. Atınç, böyle şans bula bula ileride Beşiktaş’ın değişmez stoperi olabilir. Atınç bu potansiyele sahip bir futbolcu.

Bunun dışında galibiyette pay sahibi olan futbolcuların başında Tolgay ve Sosa’yı saymak gerekiyor. Özellikle Tolgay çok iyiydi.

Cüneyt Çakır’ın iki hatası Beşiktaş’ı çok zor duruma düşürebilirdi. 74. dakikada Trabzonspor ceza sahasındaki hava topu mücadelesinde Trabzonsporlu Fatih, Beşiktaşlı Sivok’un burnuna vurdu. Sivok kan içinde yerde kaldı. Pozisyon çok net bir penaltıydı. Ancak Cüneyt Çakır ilginç bir şekilde Trabzonspor lehine faul verdi.

Ardından yine Trabzonspor ceza sahasına gelen bir hava topunda Medjani, Atınç’ı kolundan tuttuğu gibi yere indirdi. Bu pozisyon da penaltıydı ancak hakemler bunu da es geçtiler. Artık ligin sonuna yaklaştık. O nedenle hakemler daha dikkatli olmalılar.

Beşiktaş, çok önemli bir deplasmandan çok önemli bir üç puan aldı. Böylece liderliğin yanında psikolojik üstünlüğü de eline aldı.

Yarışı izlemeye devam edeceğiz. Bakalım kim takılacak?

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..