Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '15

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Kazandı Ama…

Beşiktaş Kazandı Ama…
 

Fotoğraf http://www.bjk.com.tr/tr/galeri/set/4925/1 adresinden alınmıştır.


Geçen hafta evinde Akhisar karşısında hem üç puan, hem de Oğuzhan ve Quaresma’yı kaybeden Beşiktaş, Kayseri deplasmanında aldığı üç puanla yara sardı.

Gerçekten de siyah- beyazlılar, bu iki isim dışında Ersan gibi önemli bir futbolcudan da yoksun olunca Kayseri’ye eksik gitmek zorunda kaldılar. Ersan’ın yokluğunda stoperde yine Tosic yer alırken, ortada Atiba’nın yanında Necip, kanatlarda ise Gökhan Töre ve Olcay Şahan görev yaptılar. Fakat bu iki isim de bu maçta oldukça kötü bir görüntü sergilediler.

Beşiktaş maçın başlama düdüğüyle birlikte hızlı bir reaksiyon gösterse de bunu ilerleyen dakikalarda devam ettiremedi.

Gökhan Töre ile kaleciyle karşı karşıya bir pozisyonu değerlendiremeyen siyah- beyazlılar, kendilerini öne geçiren golü de yine bu bölümde buldular. Kayserispor’un çok adamla çıktığı için geride az futbolcuyla kaldığını gören kaleci Tolga topu orta alandaki Sosa’ya, o da ceza sahasına, Gomez’e gönderdi. Kaleciyi geçen Gomez topu ağlarla buluşturduğunda dakikalar 12’yi gösteriyordu. Yeri gelmişken üç pasla atılan bu golün güzelliğini bir kez daha vurguluyor ve futbolun aslında ne kadar basit bir oyun olduğunu da gösterdiğini belirtmek istiyorum. Topu her ayağına aldığında bir tur atmadan arkadaşlarına vermeyen futbolculara bu golü mutlaka izlettirmek lazım.

Kayserispor, bu gole anında reaksiyon verdi. Zaten Tolunay Kafkas’ın öğrencileri maçın başından itibaren sahayı iyi parsellemişlerdi. Yedikleri golden sonra bunu daha da ilerlettiler ve hatta oyunun tüm kontrolünü ellerine aldılar. Bu nedenle de beraberlik golünü bulmaları uzun sürmedi. 17.dakikada kornerden gelen topta İsmail ofsaytı bozunca, Biseswar’ın auta giden topa kale önünde vurduğu topuk, gol değeri kazandı ve skor 1-1 oldu.

Bu golden sonra da üstünlük ev sahibi takımdaydı. Esasen Beşiktaşlı futbolcuların daha maçın başında gerginlikleri yüzlerinden okunuyordu. İlk yarıda da neredeyse her bölgede hatalar yaptılar. Siyah- beyazlıların her zaman övündükleri orta saha üstünlüğü bile bu devrede tamamen rakibin elindeydi. Özellikle Gökhan Töre ve Olcay Şahan tel tel döküldüler.

Tabi böyle olunca da etkili pozisyonları bulan ev sahibi Kayserispor oldu. Ancak sarı- kırmızılılar, yakaladıkları pozisyonları gole çeviremeyince futbolun altın kuralı işledi ve ‘’ atamayana attılar.’’

Gerçekten de 41.dakikada sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta rakip kaleci dahil herkesi orta yapacağına inandıran Sosa, kalecinin de yanlış yer tuttuğunu görünce topu doğrudan kaleye yolladı ve de güzel bir gol attı.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte ilk yarıdan çok daha farklı bir oyun izlemeye başladık. İlk yarıda ayakta bile duramayan Beşiktaş, ikinci yarıda neredeyse topun tek sahibiydi. Bunun temel nedeni siyah- beyazlıların Atiba ve Necip ile orta saha üstünlüğünü ellerine geçirmeleri ve Gökhan Töre’nin biraz hareketlenmesiydi. Böyle olunca da Beşiktaş ileride etkinlik kazandı.

Beşiktaş, ikinci yarının ortalarına kadar oyunu istediği gibi yönetti ve birçok net pozisyona girdi. Fakat bu net pozisyonları inanılmaz derecede acemice hareketlerle hovardaca harcadı.

Devrenin ortalarından itibaren Beşiktaş’ta yorgunluk ve skoru koruma telaşı baş gösterince Kayserispor oyuna yeniden ortak oldu. Ancak sarı- kırmızılılar gol atmayı başaramadılar. Beşiktaşlı futbolcular ise özellikle uzatma dakikalarında inanılmaz hatalar yaptılar. Hatta uzatmaların son saniyelerinde Sosa’nın durduramadığı Biseswar, bomboş pozisyonda vurduğu topla Şenol Güneş’in bile aklını başından aldı ve tecrübeli hoca hiç alışık olmadığımız bir şekilde sinirden neredeyse sahaya girecekti.

Sonuçta Beşiktaş, ilk yarının ilk 12 dakikası ve ikinci yarının ortasından sonra hiç de iyi oynamadığı bir maçı zor da olsa kazanmayı bildi. Kara Kartal’ı şimdi Perşembe gecesi Sporting Lizbon ve Pazartesi akşamı Galatasaray gibi zorlu maçlar bekliyor. İki takımın da derbi öncesi Avrupa Kupası maçı oynayacak olmaları ikisi için de bir dezavantaj oluşturacak. Fakat Galatasaray, Beşiktaş’a göre biraz daha dinlenme şansı bulacağı için avantajlı sayılabilir. Ancak sarı- kırmızılı takım da futbol anlamında hiç umut vermiyor. O nedenle bu durum Galatasaray için bir avantaj oluşturabilecek mi, merak ediyorum.

Evet, ilginç bir derbi olacak. Ama önceliğimiz her zamanki gibi Avrupa maçları. İki takımımıza da Avrupa Kupalarında başarılar diliyorum.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..