Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '16

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş’tan ikinci veda

Beşiktaş’tan ikinci veda
 

Başkan Fikret Orman, bazen ilginç sözler söylüyor.  

Sözgelimi, “Biz, bir daha derbi maçlarında Cüneyt Çakır'ı görmek istemiyoruz.” bunlardan biridir.

Bu, tersten okunursa, “Cüneyt Çakır, derbiler dışında bizim maçları yönetsin” anlamına gelir. Gelmekle kalmaz, o maçlarda “kazançlı” çıkıldığı/ çıkılacağı da açıkça belirtilmiş olur. Bununla ilgili, akla gelecek ilk çarpıcı örnek de, ilkyarının 3-3 biten Beşiktaş-Kasımpaşa maçıdır.

(O maçta göze batan iki pozisyon:
Cüneyt Çakır, Atiba'n’ın, onsekiz içinde topa koluyla müdahalesini “es” geçti. Ama ardından, maç bitti bitiyor derken, Donk’un, Oğuzhan'ın taşıdığı topun önüne atlamasında, kola çarpma var diye penaltı verdi. Kasımpaşa iki puan yitirirken Beşiktaş bir puan kazandı.)


*****

Başkan Orman, oldukça sıkıntılı/ydı!.

Benzer sıkıntıyı Şenol Güneş de taşıyor. Ancak o,  son günlerde “minder dışı”na pek çıkmıyor. Doğru da yapıyor; çünkü hakemle ilgili söylenecekleri söylemek yöneticilerin, sıkıntı büyükse, başkanların işidir.

Kuşkusuz başkandan başkana fark var/dır. Biri konuşur da konuşur, etkisi sınırlı olur. Bir başkasının söylediği “tek cümle”, deprem etkisi yapar. Bu da, “az sözle çok şey anlatma”nın önemini gösterir. Ayrıca, sözün bir ağırlığı, gerçekliği olmalı.

Söz, “onikiden” vurmalı; “top”u tribünlere göndermek gibi olursa, uçar gider!

Başkan Orman, Konyaspor maçı öncesi, maçın hakemi üzerinden “polemik” yarattı. Hakem değiştirilsin önerisiyle ağırlığını göstermek istedi, olmadı.

(Birinin nüfusa kayıtlı olduğu yer, doğduğu yer, onun görevini yapmaması için “tek gerekçe”yse, çalıştıracak adam bulamazsınız!.)

*****

Başkan Orman’ın, hakeme “nüfusa kayıtlı yer”den yüklenmesi,  geleceği nasıl gördüğünü, aynı zamanda öngörü sahibi olduğunu gösterdi!.

Hakem kaygısı, gelip Beşiktaş’ın tur atlayamayacağına dayanıyor olmalıydı.

Başkan Orman, kaygısında haklı da çıktı!. Ama bu kaygının asıl kaynağı, takımına güven duymamaydı!. Futbolcular  da başkanını yanıltmadı!

Beşiktaş, İstanbul’da 2-1 yenildiği Konyaspor’a bu kez 1-0 yenildi. Böylece turu geçemeyen Beşiktaş, Fenerbahçe’ye rakip olamadı; Konyaspor’u Fenerbahçe’yle baş başa bıraktı.

Son söz:

Beşiktaş’ın, Avrupa'ya “veda”dan sonra, ikinci “veda”sının Ziraat Türkiye Kupası’na olması, "gidişat"ı nasıl etkiler?

 

https://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..