Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '15

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Tarih Yazdı

Beşiktaş Tarih Yazdı
 

 

UEFA Avrupa Ligi’nde 1-0 yenildiği ilk maçın rövanşında Liverpool’u penaltılarla eleyen Beşiktaş, tarih yazdı.

Bilic, dersine çok iyi çalışmıştı. Maçın tamamında oyunun hakimi Beşiktaş’tı. Bütün futbolcular görevlerini çok iyi yaptılar. Necip, stoperde muhteşem bir performans gösterdi. Ama özellikle yeni transfer Opare’ye bayıldım. O kadar maç eksiğine rağmen Beşiktaş’ı ilk maçta yıkan sol kanatta harikalar yarattı ve Liverpool’un hızlı adamlarına geçit vermedi.

Beşiktaş’ta aksayan bir tek Sosa vardı. Bilic, O’nu 61.dakikada Tolgay ile değiştirdi. Tolgay’ın girmesiyle Kara Kartal daha bir şahlandı ve o muhteşem gol geldi. Eğer Demba Ba’nın vuruşu direkte patlamasaydı maç uzatmaya bile gitmeyecekti.

Zaten Liverpool, maç boyunca Beşiktaş kalesini tehdit edemedi. İngiliz temsilcisi karşılaşmayı pozisyona giremeden bitirdi.

Özetle Beşiktaş, Liverpool’u oyun olarak da tamamen ezdi.

Uzatmalarda da Liverpool’un mecali yoktu. Ancak beklenen gol gelmedi ve maç penaltılara kaldı.

Penaltılar tam bir heyecan kasırgasıydı. Her gelen futbolcu güzel bir vuruşla topu ağlara gönderiyordu. Ta ki, Liverpool’un son penaltısını atan Lovren’e kadar. Lovren topu dışarı vurdu ve Kara Kartal tur atladı.

Her ne kadar maç penaltılara kalsa da Beşiktaş, maçı kazanmayı sonuna kadar hak etti. 120 dakika boyunca herkes Beşiktaş’ı izledi. Liverpool, Kara Kartal karşısında sahadan silindi.

Beşiktaş, çok büyük bir iş başardı. Liverpool’u elemek, hem de ilk maçtaki skor dezavantajına rağmen elemek çok büyük bir olay.

Bu arada yeri gelmişken Atatürk Olimpiyat Stadını hınca hınç dolduran ve maç boyunca desteğini hiç esirgemeyen Beşiktaş taraftarını da kutlamak gerekiyor.

Başta Slaven Bilic olmak üzere bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ülkemize böyle bir sevinç yaşattıkları için de teşekkür ediyor ve bu başarının önümüzdeki turda da sürmesini diliyorum.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..