Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş varım dedi

Beşiktaş varım dedi
 

Denizlispor-Beşiktaş


Beşiktaş zor da olsa Denizlispor maçını galibiyetle bitirmeyi başardı.

Daha önceki yazımda bu maçın her iki takım açısından da kolay olmayacağını belirtmiştim.

Nitekimde öyle oldu, Denizlispor iyi kapandı ve direnç gösterdi, Beşiktaş’a açık alan bırakmadı ve rahat oynama şansı tanımadı, gerçi Beşiktaş’ın orta saha ve hücüm oyuncularınında bunda etkisi vardı, orta saha oyuncuları savunma anlamında ne kadar iyi iseler hücüm anlamında da o kadar etkisizler, bunu da istatistiklerden rahatça anlayabiliriz.

Beşiktaş ligin enaz gol yiyen takımı, Mustafa Hoca önce savunma diyor ve gol yememeyi düşünüyor, bu maçtada öyle oldu,

Denizlispor gibi becerileri ve yetenekleri çok sınırlı olan, sadece can havli ile mücadele eden bir takıma karşı bile üstünlük sağlayamıyorsanız ve deyim yerinde ise mahkum pynuyorsanız biraz düşünmek gerekiyor.

Şampiyonluk yarışı içerisinde olan bir takımın oyun sistemi, rakibe üstünlüğü olmalı, sadece savunma yapıp bir gol bulursam maçı kurtarırım düşüncesi olmamalı, kendi oyun anlayışını kabul ettirmeli, rakip biraz kendisinden çekinmeli.

Ancak yinede bu maçta alınan üç puan Beşiktaş için hayati önem taşıyor, artık Fenerbahçe’nin de önüne geçerek üçüncü sıraya yükseldiler, bundan sonraki maçları daha heyecanlı ve stresli olacak, şampiyonluk şansları artı, diğer takımlarla eşit durumdalar.

Sıralamadaki yerini koruması ve önündeki rakiplerine üstünlük sağlaması için daha çok mücadele etmeliler.

Tecrübeli oyunucularını daha fazla kullanmalılar ve onlara sorumluluk yüklemeliler, oyun içerisinde hücum anlayışlarını geliştirmeliler.

Denizlispor bu mağlubiyetle yarışta ağır bir yara aldı, kazansa idi çok öneli bir avantaj sağlayacaktı, yine de bu hırsları ve mücedeleleri yarıştaki kendi rakiplerinin mücadele ve hırslarına oranla ilerisi haftalar için umut aşılıyor.

Ancak bundan sonraki haftalarda da artık hermaç final niteliğinde olacak.

Şampiyonluk mücadelesi veren veya kendisi gibi kümede kalma mücadelesi veren takımlara karşı mücadele edecekler, artık futbolcular her maç iki kişilik, belkide üç kişilik mücadele etmeliler,

Son zamanlarda da sürekli konuşulan ve her takımın şikayet ettiği hakemler konusunda ise bu maçta gayet rahattı, maça hakimdi ve oyunu etkileyecek bir kararı yoktu.

Denizlispor bu sonuçla ağır bir yara aldı ancak her şey bitmiş değil, hala yarışın içindeler.

Beşiktaş ise Holosko’nun altın dokunuşu ile çok değerli bir üç puan aldı ve şampiyonluk yarışında artık sözle değil resmen ve puan olarak ben de varım dedi.

 
Toplam blog
: 20
: 734
Kayıt tarihi
: 03.03.10
 
 

Spor hayat, futbol zevktir. İstanbul'da yaşıyorum. Futbolu severek ve zevkle takip ediyorum. Bir dön..