Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '09

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş Yarınlarını Satıyor!

Beşiktaş Yarınlarını Satıyor!
 

Beşiktaş'ın orta alanda ileriye dönük oynayacak ve takım arkadaşlarına gol pozisyonu hazırlayacak bir oyuncuya kesinlikle ihtiyacı vardı. Hatta Tabata ülkemizdeki 2-3 senelik görüntüsü ile Beşiktaş'ın bu alandaki eksikliğini kapatabilecek düzeyde bir oyuncu olduğunu gösterdi. Ancak bu oyuncunun İstanbul'a transferi o kadar maliyetli oldu ki kimse Tabata'nın takıma katkısını konuşamaz oldu; varsa yoksa 8 milyon Avro...

Elbette bu transfer Beşiktaş'ın ilk "har vurup harman savurduğu" oyuncu alımı değil. İsmail için yine Gaziantepspor'a ödenen 6,5 milyon ya da Nihat'ın geri alınması için verilen 4,5 milyon Avro hep kafalarda soru işaretleri uyandırdı.

Galatasaray'ın transferler için ödediği paralar zaman zaman eleştiriliyor ama kaba bir hesapla sarı kırmızılıların Elano ve Keita için ödedikleri toplam 14 milyon Avro bonservis bedeli dahi Beşiktaş'ın Tabata ve İsmail için Gaziantepspor'a ödediğinden az durumda. Bu oyuncuları kıyaslarsak da çıkacak sonucu kestirmek hiç de zor değil.

Neticede Tabata transferinin iki boyutu olduğunu ve fayda açısından Beşiktaş için çok olumlu olduğunu kabul ediyorum ama ne Tabata fiyatı ne olursa olsun alınacak bir oyuncu ne de Beşiktaş fiyatı ne olursa olsun oyuncu alacak bir kulüp.

İşin enteresan bir tarafı da dünya tarihinin en derin ekonomik krizi yaşanıyor ve Chelsea, Milan gibi değme kulüpler transfer yapmak ya da kılı kırk yararken bizim takımlarımız için milyon Avrolar havada uçuşuyor. Ekonomiden biraz anlayanlar bilir. Bunun anlamı eldeki paranın yanlış kullanımı ve kulüplerin yarınlarını garantiye alacak yatırımlar yerine günü kurtarma çabaları; kısaca yarınların satılması.




 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..