Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '16

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş yeniden zirveyi teslim aldı.

Beşiktaş oyun olarak olmasa da gol atmakta zorlandığı bir karşılaşmadan üç puan alarak bir maç eksiği olmasına karşın ligin zirvesine tekrar oturdu.

Beşiktaş bir kadro istikrarı da yakaladı; Şenol Güneş haftalardır kulübede kendine yer bulan Quaresma’yı bile yola getirip ilk on bire yerleştirmeyi başardı.

Gençlerbirliği maçının başından sonuna kadar üstün oyun sergileyen Beşiktaş, Quaresma, Sosa ve Olcay’dan oluşan hücum hattının sonuna eklenen Gomez’in yüksek isabet kaybeden bitirici vuruşları her maçta siyah beyazlılara avantaj sağlıyor.

Beşiktaş için Gençlerbirliği tarzındaki yumuşak takımlar rakip olma değeri taşımasa da ligin Başakşehir, Akhisar, Konyaspor gibi yüksek direnç ile oynayan takımlarına karşı özellikle savunmadaki yerleşim ve uyum sorunu başına iş açabilir.

Geçen hafta Başakşehir’e karşı çok da iyi sınav vermeyen bu savunma bloğunun ne yapacağı ligin genel seyrini etkileyecektir.

Beşiktaş’ın en önemli avantajı Atiba gibi orta alanda yorulmak bilmeksizin ve her maç ne yapacağı belli olan bir futbolcuya sahip olmasıdır.

Boyko transferinden sonra Tolga Zengin de üzerine sihirli bir dokunuş olmuş gibi neredeyse hatasız oynuyor. 

Bundan sonra ne olur? 

Kalan 12 maç ve 36 puan var ve sezon ortalamalarına bakıldığında şampiyonluk için 75-76 puan barajının olduğunu görüyoruz. 

Beşiktaş 51(+3) puana sahip olduğuna göre demek ki 22-25 arasında puan topladığında avantajlı konuma geçeceğini söyleyebiliriz. 

Bu da en fazla 3 maç ya da 9 puanlık kaybın tolerans aralığı içinde kaldığı anlamına geliyor. 

Aynı şey Fenerbahçe için de geçerlidir ancak 1(+3) puanlık dezavantajı önümüzdeki haftaki derbide Fenerbahçe'nin mutlak kazanması gerektiğini işaret ediyor. 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..