Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Beşiktaşlı eski futbolcunun iddiası

Beşiktaşlı eski futbolcunun iddiası
 

MHP'nin esnaf ziyaretinde ortaya çıkan iddia

MHP Beykoz İlçe Teşkilatı, Çubuklu esnafına gerçekleştirdiği ziyaretin ikinci haftasını tamamladı. Heyet, vatandaşlar ile sohbet etti, notlar aldı. Ziyaret kapsamında gerçekleşen bir sohbette, Beşiktaşlı eski sol bek  oyuncusu Yusuf Ertunç, 2009 yerel seçimi öncesinde yaşadıkları ile ilgili olarak konuştu.

Ali Emanet başkanlığındaki Milliyetçi Hareket Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı, Çubuklu esnafına gerçekleştirdiği ziyaretin ikinci haftasını tamamladı. Heyet, hem Çubuklu esnafını ziyaret etti, hem de sokaktaki vatandaş ile selamlaşarak, notlar aldı.

Ziyaret kapsamında gerçekleşen bir sohbet esnasında Beşiktaşlı eski sol bek oyuncusu Yusuf Ertunç, 2009 yerel seçimleri öncesinde yaşadığı bir olayı da MHP heyetine aktardı.

Ali Emanet: Beykoz’da yeşil alan kalmayacak

Çubuklulu vatandaşlar ile sohbet eden MHP heyeti, mahalle sakinlerinden 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde kendi adayına oy vermelerini istedi. Ali Emanet, ziyaret kapsamında gerçekleştirdiği sohbetlerinde, Beykoz’un yeşil alanlarının büyük ölçüde tahrip edildiğini belirterek, “ inşallah olmaz ama önümüzdeki yıllarda ilçede mesire alanı olacak yer kalmayacak” yorumunda bulundu.

Taşeron işçilere vaat!

Taşeron bir işçiyle sohbet eden İlçe Başkanı Ali Emanet, Beykoz Belediyesi’ni aldıkları takdirde, asgari ücret alan taşeron işçilerin Belediye şirketi üzerinden çalıştırılacağını ifade ederek, taşeron işçiye hitaben, “ oradaki kadrolu işçiler toplu sözleşmede ne alıyor ise, siz de onu alacaksınız” vaadinde bulundu.

Devlet, artık ‘baba’ değil!

Esnaf ile gerçekleştirdiği sohbeti sırasında,  “ sosyal devlet” konusunun sık sık gündeme gelmesi üzerine MHP İlçe Başkanı Emanet, vatandaş haklarının korunmadığını kaydederek, şu eleştiriyi yaptı: “ Biz eksiden devleti ‘baba’ bilirdik. Ancak Başbakan ne dedi? ‘devlet, baba değildir’ dedi.”

Önce kendi dükkânımızın önünü temizleyelim

Şikâyette bulunan vatandaşların, 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde dikkatli karar vermeleri gerektiğini ifade eden İlçe Başkanı, “ önce kendi dükkânımızın önünü temizleyelim; önce Beykoz’da Belediye’yi alalım!” dedi.

“ Seçimden sonra kimse gelmiyor” eleştirisi

MHP grubunu karşısında gören bir esnaf, seçim zamanlarında ziyaret edildiklerini, ancak seçim sonrasında kimsenin kapılarını çalmadığını belirterek,“ hatta seçilenler, kapılarını bize kapatıyorlar; bir daha kendilerini göremiyoruz; verilen sözler tutulmuyor” eleştirisinde bulundu.

CHP- MHP birleşin önerisi!

Esnaflardan bazılarının ise MHP Beykoz İlçe Teşkilatı temsilcilerine, “ MHP- CHP birleşsin” teklifini sundukları görüldü. Bir kısım vatandaş, MHP’nin ülke genelinde eski sert siyaseti uygulamadığı eleştirisinde bulunarak, “ MHP’nin eski mücadelesini aradıklarını” ifade ettiler.

“ CHP- MHP birleşsin” şeklindeki talep, ziyaret kapsamında dile getirilen ortak hususlardan birisi oldu.

Eleştirilerin odak noktası: Milliyetçilik

Çubuklu esnaf ziyareti sırasında bir kısım vatandaş ise ülke genelinde “ Türklük ve milliyetçilik” olgularının zarar gördüğü eleştirisini yaptılar ve “ Türklük ve milliyetçiliğin ayaklar altında olduğunu”  ifade ettiler.

Bir vatandaş, “ suçumuz Türk olmak; bize Türk kelimesini kullandırtmıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Memleketin durumundan iyiyiz!

İlçe Başkanı Ali Emanet’in “ işlerinin nasıl gittiği?” sorusunu yönelttiği bir esnafın, kendisini,       “ memleket nasıl ise, biz de o kadar iyiyiz. Ama bizim durumumuz memleketin şu anki durumundan iyi” şeklinde cevapladığı görüldü.

Eski profesyonel futbolcunun iddiası

MHP heyetinin Çubuklu esnaf ziyareti sırasında karşılaştığı 1970’li yılların Beşiktaşlı futbolcusu Yusuf Ertunç,  ilginç bir iddiada bulundu. Sarıyer’de oturduğunu belirten eski futbolcu, 2009 yerel seçimleri öncesinde kendisinin haberi olmaksızın nüfusunun Maltepe’ye alındığını ve Sarıyer’de üzerine kayıtlı bulunan iki dairesi üzerinde ise Doğu kökenli 33 kişinin yaşadığının gösterildiğini iddia etti.

Durumu öğrendikten sonra nüfus kaydını tekrar Sarıyer’e aldırmak için 2 buçuk ay uğraşmak zorunda kaldığını da söyleyen Beşiktaşlı eski “ sol bek,” söylediklerini kanıtlamak için de, MHP heyetine yenilemek zorunda kaldığı nüfus cüzdanını gösterdi.

Beykoz’un arkasındayız

Heyet, Çubuklu Mahalle Muhtarı Hüsnü Kolcu’yu da makamında ziyaret etti. Kolcu’ya desteğe ihtiyacı olan her anında yanında olacaklarını ifade eden MHP Beykoz İlçe Teşkilatı mensupları, kendisinden mahallenin sorunları hakkında bilgi aldılar.

Çubuklu’dan devam edilecek

MHP Beykoz İlçe Teşkilatı, bir sonraki Cuma gezisine Çubuklu Mahallesi’nde kaldığı yerden devam edecek.

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..