Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Beyninizi yeniden programlamak

Bu konuya ilgi duyma nedenim, beynimizin sağ ve sol lobunu çalıştırmamız sadece bizim gayretimize ve zaman harcamamıza bağlı olduğunu farketmemle başladı. Böyle olduğunda farkındalığımızı farkettirme çabasına girdim. Elimde topladığım, bulduğum hatta deneyimlediğim bu konuyla ilgili bilgileri burda yayınlıycam. Elde etmek istediğniz başarı her neyse, önce mutluluk eşiğinizin nerede olduğunu farkedin. 1 hafta boyunca kendinizi izlemeniz v genel anlamda nasıl bir ruh halinde olduğunuzu farketmeniz iyi bir başlangıç. Bu eşiği yükseltebilmek için beyninizi yeniden programlayabilirsiniz. İşte binlerce araştırmayla kanıtlanmış ve Harward psikoloji!den 3 çözüm yolu. 

1)Günde 30 dk boyunca minnet duyduğunuz , teşekkür etmek istediğiniz 5 konu ya da kişi bulun. Ve bunları yazıya dökün. 

2)Günde 3 dk boyunca aklınıza gelen pozitif, olumlu ve iyimser bir düşünce , duygu ve olayı yazdığınıda mutluluk eşiği artıyor. 

3)Hangi alanlarda yetenekli olduğunu bulanlar ve bu yetenekleri hergün kullananlar diğerlerine göre başarılarını, verimliliklerini ve enerjilerini kullanırlar. Başka kaynaklardan bulduğum bilgi ise sağ elini kullanan sol elinle, sol elini kullanan sağ elinle en az 15 dk yazı pratiği yaptığında beyninin verimliliği ve başarı seviyeniz artıyor. 

 
Toplam blog
: 17
: 177
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Ben kitap kurdu. Amötörce de olsa bir şeyler karalayan ver bundan büyük mutluluk duyan biri. Yeni öğ..