Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '15

 
Kategori
Deneme
 

Bi'kadın düşünün kainat kadar güzel

Bi'kadın düşünün kainat kadar güzel,
kuytular kadar sakin. Gözleri dünden kalma yara berelerle dolu. Çapaklar yuva yapmış göz çukurlarına. Bi'de gülüşü var sormayın gitsin. Bi'şafak vakti gibi sessiz, bi'o kadar da huzur veren. 
 
Bi'kadın düşün yalnızlık kadar kalabalık.
onlarca yıldız içinde gökyüzü kalabilmeyi bilen. Sonra güneşin yakıcılığına meydan okuyup sevenlere umarsızca şefkat gösteren. Mesela gözyaşları doğum anı sancısında bir annenin sevgi çığlığı kadar masun.. susuşu var hele konuşturmaya kıyamayacağınız.
Bi'kadın düşünün kabus kadar acımazsız, rüya kadar tebessüm veren. Yanında oluşuna dualar sıkıp gökyüzüne, kabus da rüya da olmasına kabul edebileceğiniz. Her bahane sonucu onun yanında soluk aldığınızı düşünün.
su içmek yerine ona bakıp ferahlama çabasına girdiğiniz..
 
Bi'kadın düşünün gözlerinde şiirler barındıran. Bilirsiniz şiirler saflıktır. Mısralar teselli, dizeler kaynaktır, yaşamınıza. Hani olmamasını istediğiniz şiirler de vardır ya, sonuç olarak sakladığınız şiirlere bağlısınızıdır. 
 
Bi'kadın düşünün ucu bucağı olmayan çöl misali. İnadına yürüyebilmenin keyfini çıkarın ayaklarınızı yakan kumlar garantisinde. Bin bir toz bulutu pusulanızı firara yeltendirip arafta bıraksa bile yakan kumun o olduğunu bildiğiniz halde bile vazgeçirmeyen yolundan.
Bi'kadın düşünün kanatları sonradan kırılmış, ama yüreğindeki masumiyeti unutmayan. Tanrının bahşi düşünün evrene yollanılmış. Görülmeyen duyulmayan biri olduğunu hayal edin, sonra bileceksiniz ki karşınızda hayali değil gerçeği olduğunu..
 
Bi'kadın düşünün ulan, sesinizi titreten sözcükleri unutturan gözlerinizi bulanıklaştıran..
kokusunu duyduğunuz gözlerinize bakabilen teninizin tenine değdiği. 
 
Sonra düşündüklerini bir araya getirin, bakabildiğiniz kadar vardır yanınızda.
Ali TÜRKMEN
 
Toplam blog
: 54
: 422
Kayıt tarihi
: 13.05.13
 
 

Radyo programcısı ve İzmir Eylül Universitesi Metalurji Malzeme ve Mühendisliği okumaktayım.   Di..