Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Dişhekimi Nezahat Adar Ağaca

http://blog.milliyet.com.tr/dishekimi_nezahat

05 Nisan '08

 
Kategori
Tiyatro
 

Biga tiyatro şenliği

Biga tiyatro şenliği
 

biga tiyatro şenliği


Bizim medyamız güzel ülkemizdeki güzel olayları neden yazmaz bir türlü anlamam. Belirli kanallardaki ana haber bültenlerinde hep büyük şehirlerle ilgili haberler ve siyaset vardır. Gazetelerimizin çoğunda ise inanılması güç kazalar, inanılması güç cinayetler ve ve futbol karşılaşmaları vardır.

Aslında büyük şehirler haricinde de ülkemizde haber niteliği taşıyan pek çok olay olmaktadır.

Örnek olarak; Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi Biga İktisadi Ve Ticari Bilimler Fakültesi'nin tiyatro topluluğunun 24-25 mart 2008 tarihinde gerçekleştirdiği: 1.TİYATRO ŞENLİĞİ' den bahsedeceğim.

Üniversitede PERDE ARKASI TİYATRO TOPLULUĞU adı altında çalışmalarını yapan amatör tiyatro topluluğu üç ayrı amatör tiyatro topluluğunu Biga ya davet ederek Biga Belediye Kültür sarayında halka ücretsiz tiyatro gösterileri sundu.

Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesinden gelen tiyatro topluluğunu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden gelen tiyatro topluluğunu ve Çanakkaleden gelen Spor İl Müd.tiyatro ekibini Şirin ilçe BİGA da birer gün ücretsiz ağırlayarak Biga lılara nefis bir tiyatro şöleni yaşattılar.

Bu güzel olaydan hiç bir televizyon kanalı bahsetmedi. Hiç bir gazete bu haberi yazmadı aslında PERDE ARKASI TİYATRO TOPLULUĞU nun başarısı takdir edilmesi gereken bir olaydı. Bu küçük İlçede imkansızlık içinde kabına sığamaz durumda güzel işler başarıyorlardı.

Ben de Kıbrıs' tan otogargara oyunun sergilemek üzere Biga' ya gelen kızım seyretmek için Biga' ya gittim. Ortasından Biga çayı akan güzel ve bakımlı parkları olan bu yeşil ilçede dolaştım. Nohutlu ekmeğinden yedim. Köpük helvasını tattım.
Devamının gelmesini dileyerek PERDE ARKASI TİYATRO TOPLULUĞU' nu bu gösterdiği başarıdan dolayı kutlarım. Medyamızım da artık haber aramak üzere hep büyük şehirlerde dolaşmamalarını Anadolu da ki muhabirlerinin sayılarını arttırmalarını ve bu küçük güzel olaylardan ülkemizi haberdar etmelerini temenni ederim.

Esen Kalın. Diş Hekimi Nezahat Adar Ağaca

 
Toplam blog
: 18
: 1170
Kayıt tarihi
: 04.11.07
 
 

1957 doğumluyum. Marmara üniversitesi 1979' de mezun oldum. 22 yıl memuriyet ve 26 yıl muayenehane h..