Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Bilgisayardan Telefona mesaj nasıl gönderilir ?

Bilgisayardan Telefona mesaj nasıl gönderilir ?
 

sms pc den


Bundan yıllar önce, bir kısa mesaj göndermek için telefonunuzu mutlaka elinizin altında bulundurmanız gerekiyordu. Günümüzde bunu PC'nizden yapma seçeneğine de sahipsiniz. Dizüstü bilgisayarınızdan veya masaüstü bilgisayarınızdan doğrudan metin mesajları göndermenizi sağlayan, kullanıcı dostu uygulamaların piyasadaki çeşitliliği artmakta ve kullanıcılar arasında gittikçe yaygınlaşmaktadır. Bu makale, bilgisayarınızdan ücretsiz metin mesajı ve SMS göndermenizi sağlayan en iyi uygulamalardan bazılarını sizlere paylaşmakla birlikte sizi konu hakkında bilgilendirecektir.
 
Öğreneceğiniz bu uygulamalar sayesinde telefonunuz yanınızda olmasa da arkadaşlarınıza sms gönderebilir, telefonunuza erişip işlerinizi halledebilirsiniz.
 
Oldukça kullanışlı arayüzü ve Android telefonunuz üzerinde tam hakimiyet kurmanızı sağlayan Airdroid uygulamasıyla bilgisayarınızı Android telefonunuz yanınızda olmasa da bir cep telefonuna dönüştürebilirsiniz.
 
Airdroid
 
Airdroid uygulaması, PC'nizden metin mesajı oluşturup göndermenizi sağlayan popüler bir uygulamadır. Airdroid'in kurulumu oldukça hızlıdır ve dosya aktarma, içerik yedekleme ve kişilerinizi yönetme gibi farklı fonksiyonel işleri de yapmanıza olanak tanıyan bir dizi özellikle birlikte gelir. Bilgisayarınızdan akıllı telefonunuzun ekran görüntülerini bile kaydedebilirsizin ve bu işlem gerçekten de çok kolaydır. Bu güçlü ve fonksiyonel uygulamanın cüzi bir ücrete sahip premium sürümünün yanı sıra ücretsiz seçeneği de bulunur. Paketleri inceleyerek ihtiyacınızı karşılayacak paketi seçebilir, ücretsiz sürüm yeterli olacaksa bunu da kullanabilirsiniz.
 
Join uygulaması sayesinde bilgisayarınızdaki veri ve ekran görüntülerini anında Android telefonunuza iletebilir, ekran veya klavyenin küçük olması nedeniyle iletmeniz gereken belgelerin çok daha kısa sürede oluşturulup dilediğiniz kişiyle paylaşılmasını sağlayabilirsiniz.
 
Join
 
Join uygulaması, masaüstünüzden veya dizüstü bilgisayarınızdan SMS göndermenizi sağlayan yeni nesil bir Android uygulamasıdır. Bu uygulamayı telefonunuza kurmanız ve ardından uygulamanın sorunsuzca çalışabilmesi için bir tarayıcı uzantısı yüklemeniz yeterlidir. Uygulama, bilgisayarınızın web tarayıcısını telefonunuz için bir tür kontrol paneli haline getirir. Bu eklenti sayesinde metin mesajı gönderebilir, bildirimlerinizi görebilir, ekran görüntüsünü arkadaşlarınızla paylaşabilir, dosya gönderebilir ve Google Asistan'a erişebilirsiniz. Uygulama, 30 günlük deneme süresine izin veriyor ancak kullanmaya devam etmek için küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor.
 
Ücretsiz ve Ücretli olarak edinilebilen Mightytext uygulaması bulut server altyapısı kullanması sayesinde bilgisayarınız ile Android telefonunuz arasında neredeyse aynı anda etkileşime girebilmenizi olanaklı kılar. MMS (Görüntülü SMS) göndermenize de yardımcı olabilen bu uygulama sayesinde ücretsiz olarak 250 SMS gönderebilirsiniz.
 
MightyText
 
MightyText uygulaması PC'den SMS gönderilmesini oldukça kolay bir hale getiren kullanışlı araçlardan biridir. Binlerce kişi tarafından tercih edilen kullanıcı dostu bir uygulama. Bilgisayarınızdan SMS, MMS gönderebilir ve uygulama bildirimlerinizi görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca batarya seviyeniz düştüğünde buna dair uyarı alabilir ve bilgisayarınızın konforundan ve rahatlığından faydalanarak Android için başka güzel şeyler de yapabilirsiniz. Bu uygulamanın ücretsiz sürümünü kullanırsanız aylık maksimum 250 SMS gönderebiliyorsunuz. Sınırsız SMS kilidini, aylık yaklaşık 5 dolara mal olan profesyonel sürümü kullanarak kaldırabilirsiniz.
 
Play Store'daki en kullanışlı SMS ve bilgisayardan android telefon yönetimi uygulamalarından olan Pushbullet sayesinde hızlı, stabil ve ücretsiz SMS gönderebilirsiniz.
 
Pushbullet
 
Pushbullet, PC'den metin mesajları göndermek, dosyaları paylaşmak ve bildirim almak için şahsen benim de kullandığım en favori uygulamalarımdan biridir. Öncelikle telefonunuza bir uygulama yüklemeniz, ardından bilgisayarınıza bir tarayıcı uzantısı veya uygulaması yüklemeniz gerekir (tercih sizin). Pushbullet oldukça hafiftir ve oldukça kolay çalışır, arka planda çalışması ne telefonunuzu ne de sizi yormaz. Bu uygulamanın ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz, ancak her ay yaklaşık 100 metin mesajıyla sınırlı bir paket olarak ve yalnızca sınırlı boyuttaki dosyaları gönderebilirsiniz. Pro sürümü yaklaşık 5 dolara mal olsa da tamamen buna değer, ancak ben ihtiyaçlarımı karşılayabildiğim için ücretsiz sürümünü kullanıyorum.
 
Benim gibi sürekli bilgisayardan bir iş üstünde çalışırken akıllı telefonunuzun yanınızda olmasını dikkat dağıtıcı buluyorsanız, bu uygulamalardan herhangi birini telefonunuza yükleyebilirsiniz. Dikkatinizi bilgisayarınıza yöneltip aynı zamanda metin mesajlarını yanıtlayabilir, dosya paylaşabilir ve bildirimleri okuyabilirsiniz; bu da tabii ki üretkenliğinizi arttırır.
 
Ahmet TÜRKKAN
 
 
Toplam blog
: 26
: 8055
Kayıt tarihi
: 16.02.16
 
 

Ben Ahmet Türkkan özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışıyorum. Aslında İngilizce Öğretmen..