Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '17

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Android Nougat 7.0 güncellemesi nasıl yapılır

Android Nougat 7.0 güncellemesi nasıl yapılır
 

android nougat güncellemesi


Android 7.0 Nugat piyasaya sürüldü ve artık pek çok cihazda kullanılabiliyor, kısa süre içerisinde yüklenebilen ilgili güncelleme telefona eşsiz bir hafiflik ve kullanışlılığı da beraberinde getiriyor. Şuan için yalnızca bazı telefonlarda kullanılabilir olan ilgili güncelleme zaman içeirsinde hızla diğer telefonlara da yayılmakta. Güncelleme alan bu telefon modellerinden baızları Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Google Pixel C ve Android One'dır.
 
Telefonunuz ya da tabletiniz yukarıdaki listede belirtilen cihazların arasında değilse, güncellemeyi ne zaman alacağınıza ilişkin telefon üreticiniz ile temas kurmanız gerekebilir. Cihaz üreticilerinin tercihlerine göre kademeli olarak yayılan ilgili güncellemenin telefonunuza ne zaman geleceğiyle ilgili sorularınızı cihaz üreticinizin web sitesini kontrol ederek cevaplandırabilirsiniz. Genel olarak bir tahmin yaparak konuşursak, cihazınız ne kadar yeni ve yüksek profilli ise, nougat güncellemesini yakın zamanda alma olasılığınız da aynı bu denli yüksektir.
 
Google tarafından yeni çıkarılan akıllı telefonlardan bazıları; Google Pixel ve Google Pixel Xl gibi cep telefonları çoktan Android 7.0 Nougat güncellemesini aldı ve ilgili güncelleme aynı zamanda LG G5, Moto Z ve Moto G4 Plus gibi telefonlarda da kullanılabiliyor. Diğer yandan Sony Xperia X ve Xperia X Compact gibi cep telefonları Nougat 7.0 güncellemesini aldı ancak bazı hataların giderilmesi için 7.1 güncellemesini de en kısa sürede temin etti.
 
Her ne kadar meşakatli bir süreç olarak görülse de aynı anda iki uygulamayı çalıştırmanıza imkan veren bir mobil işletim sistemi için değeceğini düşünüyoruz. Onlarca yeni özelliğin bulunduğu Android 7.0 Nougat işletim sisteminin yeni hızlı ayarlar menüsü de en sevilen özelliklerden.
 
Diğer yandan uzun vadede çözümler üreten bazı temel Android işlevleri için iyileştirmelerin yanı sıra, batarya ömrünün uzatılması ve performansın arttırılması içinde çok sayıda yenilik ilgili güncellemede mevcut.
 
Telefonunuza ilişkin yazılım güncellemesi gibi ciddi bir işe girişmeden evvel oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olabilmek adına yedek alıp, bu yedeği bir bulut sürücü veya sabit diskte saklamak faydalı olacaktır.
 
Android 7.0 Nougat'ı indirip yüklemeden önce yapılması gerekenler
 
Her şeyden önce cihazınıza el ile Nougat güncellemesi yapmak isterseniz de öncelikle tüm yedeği almanızı ve bir bulut servera ilgili yedek dosyalarını yüklemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Diğer yandan telefonunuza güncelleme telefon üreticiniz tarafından sağlansa da yedek almanız iyi olabilir. Yaptığımız araştırmaya göre Android Nougat 7.0 güncellemesi sırasında bazı hatalarla karşılaşıp dosyalarını kurtaramayan bazı kişiler mevcut. Diğer yandan bu kişilerin telefonunun işletim sistemini silip yeniden yüklemesi de gerekebiliyor ve ilgili süreç uzadıkça uzuyor. Bu gibi sorunlardan kurtulmak adına alacağınız yedek aynı zamanda güncelleme sonrası eski bilgilerinizin yeni işletim sisteminiz ile hızla entegre olmasını sağlayacaktır.
 
Cihazınızın dahili yedekleme özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olun. Bunu yapmak için 'Ayarlar'> 'Yedekle ve sıfırla' seçeneğine gidin ve hem 'Verileri yedekle' hem de "Otomatik olarak geri yükle" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.
 
Ayrıca, Android cihazınızı USB yoluyla bir PC'ye bağlayarak fotoğraflarınızı yedekleyebilir ve ardından telefonu Windows veya Mac OS X'te görüntüledikten sonra tüm dosyaların manuel olarak yedeklendiğinden de emin olabilirsiniz.
 
Nougat güncellemesinin uygun olduğu tüm akıllı telefonlara bildirim olarak düşmekte ancak siz yinede telefon güncellemelerini manuel olarak takip edebilirsiniz.
Güncellemeyi kontrol et
 
Güncelleme işlemi için hazır olduğunuzda, bunun için telefonunuzun veya tabletinizin de hazır olduğundan emin olmanız gerekir. Örneğin; Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Google Pixel C ve Android One cihazları, Android Nougat'ı ilk elde eden telefonlardan olacak, ancak yine tüm bu telefonların güncelleme işlemleri aynı günde başlamayacak.
 
Güncelleme, önümüzdeki haftalarda aşamalı olarak gerçekleşecek ve bazı cihazlar, güncellemeyi diğerlerinden çok daha sonra alacak. Google, bundan daha belirgin bir açıklama yapmış değil, şu an için yukarıdaki cihazlardan birine sahipseniz gözünüzü güncelleme alanında tutmanız yeterlidir. Ancak diğer telefon modellerine ilişkin yapılmış pek fazla güvenilir açıklama yok.
 
Cihazınız için güncellemenin ne zaman uygun olduğunu zamanı geldiğinde kesin olarak öğreneceksiniz çünkü Nougat güncellemesine uygun olan telefonlara push bildirimleri gönderilir ve yazılım güncellemesinin uygun olduğu blidirilir, bu yüzden Nougat telefonunuz için kullanılabilir olduğunda bir bildirim almalısınız, ancak yinede güncellemeleri manuel olarak kontrol edebilirsiniz.
 
Güncellemeleri 'Ayarlar' kısmına giriş yaptıktan sonra 'Telefon hakkında' sekmesine basarak ve 'Sistem güncellemeleri', 'Yazılım güncellemelerini' gibi seçeneklerden birisini seçerek de kontrol edebilirsiniz.
 
Eğer Nexus marka bir cep telefonunuz varsa Google Beta özelliği sayesinde Android için tüm beta özellikleri önceden deneyimlemek adına gönüllü olduğunuzu Google'a bildirip konu hakkında aksiyon almalarını talep edebilirsiniz.
 
Android 7.0 Nougat güncellemesi erkenden nasıl yüklenir?
 
Yeni bir Nexus cihazınız olsa bile, Android 7.0 Nougat güncellemesini telefonunuzda kullanamayablirsiniz. Ancak, Android Beta programına kaydolarak güncelleme için direkt talepte bulunup telefonunuzun kayrılmasını isteyebilirsiniz.
 
Her ne kadar Android 7.0 Nougat güncellemesnin her telefona geleceği kesinleşmiş olmasa da, Beta programına kaydolarak, Android 7.0 Nougat yükseltmesi için önceliğe sahip olabilirsiniz, böylece güncellemeyi doğru bir şekilde indirebilirsiniz.
 
Kaydolmak için öncelikle Android Beta'nın resmi web sitesine gidin ve "Cihaz kaydı" nı seçin, ardından cihazınızı beta testleri için kaydedebilirsiniz.
 
Bildirim geldikten sonra Nougat güncellemesi yapma işlemi yalnızca birkaç dokunuştan ibaret olacaktır.
 
Android Nougat için Bildirim Geldi, Nougat Güncellemesi Nasıl Yapılır?
 
Güncellemeye ilişkin bir bildirim aldınız veya manuel olarak Android Nougat'ın cihazınız için uygun olduğunu mu farkettiniz? Tebrik ederiz! Şimdi ilgili güncellemeyi kullanabilmek adına indirmeniz ve yüklemeniz yeterlidir. Bunu yapmak için Nougat'ın sizi yönelttiği adımları takip etmeniz yeterli, ancak önce bir Wi-Fi şebekesine bağlı olduğunuzdan (güncelleme, veri bağlantı ücretiyle birlikte ciddi ücretlere mal olabileceğinden) ve yeterli batarya oranına sahip olduğunuzdan emin olun.
 
Android Nougat 7.0 güncellemesi telefonunuz için uygun olduğunda bildirimin üzerine dokunarak güncellemenin yapılacağı sayfaya ulaşabilirsiniz. Bu sayfaya ulaştıktan sonra kullanım şartlarını okuyup alt kısımda bulunan "Download" ibaresine dokunarak cihazınız için Nougat güncellemesini edinebilirsiniz. Belirli bir yükleme süresi boyunca telefonunuz birkaç defa yeniden başlatılacaktır ve bu süreç içerisinde telefonunuza en ufak bir müdahalede de dahi bulunmamanız oldukça önemlidir.
 
Cihazınızı güncellemeye başlamadan önce olabilecek her türlü şeye karşı şarja takılabileceğinden, belirli bir süre boyunca ilgili cihaza erişim sağlayamayacağınızdan dolayı tüm işinize yarayacak sim kart, vb. materyallerin telefondan çıkarıldığından emin olun.
 
Ahmet TÜRKKAN
 
 
Toplam blog
: 26
: 8055
Kayıt tarihi
: 16.02.16
 
 

Ben Ahmet Türkkan özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışıyorum. Aslında İngilizce Öğretmen..