Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '17

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Android SIM Kilit Şifresi nasıl koyulur ?

Android SIM Kilit Şifresi nasıl koyulur ?
 

android sim kilit


Android telefonlara sim kartı kilidi koyarak ekran kilidine ek bir güvenlik önlemi alabilirsiniz. Oldukça basit birkaç adım sayesinde telefonunuzun sim kartını şifreleyebileceksiniz.
 
Cihazınızı ve içeriğini güvende tutmak için Android işletim sistemine entegre birkaç güvenlik önlemi bulunmaktadır. Direkt olarak ekran kilidi veya parmak izi kilidi sağlam bir savunma olabiliyor olsa da, ek bir güvenlik katmanı için Android'de SIM kart kilidini kullanabilirsiniz.
 
Bazı telekominikasyon şirketleri SIM kartlar için müşterilerine uzaktan kilitleme şansı tanıyor ancak bu servisten yararlanmak istemeyen veya bağlı olduğu telekominikasyon şirketinin böyle bir hizmeti bulunmayan kullanıcılar da günümüzde neredeyse tüm Android işletim sistemine sahip cihazlarda SIM kartındaki verileri daha güvenli hale getirmek ve onay alınmadan başka biri tarafından kullanılmasının önüne geçmek için farklı yollara başvurabiliyor.
 
Android'de SIM kart kilidi nasıl ayarlanır
 
Android cihazınızın ana ekranının üstünde yer alan Hızlı Ayarlar panelini kullanın ve Ayarlar menüsüne gidin. İşletim sisteminiz özel yapılandırılmış bazı düzenlemelere sahipse ilgili alana gitmek için ana menüde bulunan dişli çark simgesine dokunabilirsiniz. Ayarlar sekmesinin arama işlevini kullanarak, SIM kart PIN'iyle ilgili herhangi bir anahtar kelimeyi arayın ve SIM kartınız ile ilgili ayarlara erişebileceğiniz bu özelliğin üzerine hafifçe dokunun.
 
Eğer Ayarlar uygulamanızda arama özelliği bulunmuyorsa SIM kart menüsüne ulaşabilmek için Güvenlik alanını inceleyebilirsiniz. Bu alana ulaştığınızda mutlaka SIM kart veya PIN ile ilgili bir sekme görmeniz gerekir. Bu alana da giriş yaptıktan sonra SIM kart kilitleme ekranına geçiş yapabilirsiniz.
 
SIM kart kilidi oluşturmak için SIM Kart Kilidi ile ilgili ayarın üzerine dokunun ve açılan pencerede "Geçerli PIN'i Girin" uyarısı ile karşılaşmanız gerekir. Ülkemizdeki neredeyse tüm servis sağlayıcıları ilk atamada herhangi bir düzenleme yapılmadıysa sim kartının kilidini "1111" olarak belirler, ilk denemenizde hata ile karşılaşırsanız mutlaka operatörünüz ile görüşüp kartınızın SIM kilidini sizinle paylaşmasını isteyin.
 
Doğru SIM kart kilidini girdikten sonraki adımda 4 haneli varsayılan SIM kilidinizi değiştirebileceğiniz bir ekranla karşılaşacaksınız. Bu alandan yeni SIM kartı kilidinizi belirleyebilecek ve sizden izin almadan SIM kartı bilgilerinize erişilmesinin önüne geçebileceksiniz.
 
Ahmet TÜRKKAN
 
https://www.androhaber.net/android-telefonlara-sim-kart-kilidi-nasil-koyulur/
 
Toplam blog
: 26
: 8055
Kayıt tarihi
: 16.02.16
 
 

Ben Ahmet Türkkan özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışıyorum. Aslında İngilizce Öğretmen..