Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Binbir gece mavalları!

Binbir gece mavalları!
 

-Hayır Onur. evlendik diye indirim yapamam.-Ama kriz var Şehrazat !


Reytingi sağlam gittikçe onu daha çok seyredeceğiz.

Ben bu dizinin senaristlerine hem acıyor, tanrıdan onlar için acil şifalar diliyor, ve dizinin gelip dayandığı absürd zirvesi için de kutluyorum.

Ey Yeşilçam filmlerine saçma diyenler! Şimdi nasıl bir vicdan azabı içindesinizdir kim bilir. Çünkü Binbir gece mavallarındaki olaylar zinciri göz önüne alındığında Yeşilçam nasıl da sade ve asude; anlatmak kolay değil!

Eğer matematiksel bir ölçüye vuracak olursak bu dizideki tesadüfler bir insana her hafta Milli piyangodan büyük ikramiye çıkmasına, bindiği her uçağın havada arızalanmasına eşit bir tablo arz ediyor.

Kötü karakter rolündeki Mimar kızın Şehrazat’ a Pamuk prenses’ in üvey annesinin zehirli elmasını vermesi an meselesi… Çünkü bütün kötülükleri yaptı; sırada bu kaldı.

Evliyaoğlu ailesinin süper aptal oğlu karısını vurmaya kalktı ama annesi tabancanın önüne attı kendisini. Ama zavallı gelinin çilesi bitmedi. Onun katil olduğunu anlayan kızının okul arkadaşları kıza kabaramazsın kel Fatma, annen Katil, baban Aptal diye tempo tutmak üzereler…

Bu arada Evliyaoğlu’nun gerçek bir evliya olduğu anlaşıldı; deri tüccarı iyi kalpli baba koskoca holdingi bir anda kurtardı. Örneklemek gerekirse Mahmutpaşadaki bir deri mağazası Koç Holding” i düze çıkardı.

Zavallı Bennu ‘ya olmadık depresyonlar bindiriliyor. Kerem de bu arada mimar kızla mercimeği fırında pişiriyor. Aile bağları o kadar pamuk ipliği ki bir kopuyor, bir düğümleniyor, saf ve masum seyirciden de bütün bu olanlara inanması bekleniyor. Bu arada ekonomik kriz gereği bazı oyuncular diziden şutlanıp, bu gidişlere de ayrıca en saçma nedenler yakıştırılıp seyircilerin tamamına ertesi gün Spastikler okuluna müracaat etmesi bilinç altı yoluyla enjekte ediliyor.

Reyting yüzünden uzatıla uzatıla lastiğe dönen dizilerde mecburi yaratılan olaylar bakalım ne noktalara varacak? Birdenbire Onur’ u Filistin’ e savaşmaya gitmiş olarak görebiliriz mesela! Şehrazat tanrı korusun oğlu grip olunca kuşkulara kapılıp, artık 150 bin doları Onur’ dan alamayacağı için (kullanılmış mal) yeni bir patron arayabilir. O sırada ülkemize gelen Rus zengini Abramoviç 150 bin doları verir; ama dizinin adının bin bir gece olduğunu duyunca 150 bini bin bire bölerek verir. Şehrazat kocasına 1001 gece bir bahane bulur. Evliyaoğullarında da sular durulmaz; katil gelin el alışkanlığıyla bir başkasını vurur. O başkası da bir başka ressam olup, kızımız ona da poz vermiş, bu pozun dozunu da ayarlayamamıştır yine…

Siz siz olun sonunu merak ettiğiniz dizileri seyretmeye birkaç hafta ara verin. Reytingler düşünce her sorun bin bir gecede değil bir gecede bitecektir, merak etmeyin!

 
Toplam blog
: 94
: 608
Kayıt tarihi
: 04.10.06
 
 

1950'lerden sonra doğan her dünya insanı gibi, ardında pek çok takıntıyla gelen geçmiş zamanı, bilim..