Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Bingöl saldırısında teröristler ne kadar akıllı davrandı? Bir de Bülent Arınç'ı dinleyelim.

Bingöl saldırısında teröristler ne kadar akıllı davrandı? Bir de Bülent Arınç'ı dinleyelim.
 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı dinliyorum gözlerim kapalı…

Zaten o da konuşurken bir ayağını yukarı kaldırıp, gözlerini kapatıyordu!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç NTV canlı yayınında Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı. Bülent Arınç, gündeme dair ve son Bingöl ’de yaşanan askeri konvoya saldırı olayı dâhil birçok konuda konuştu. En ilginçlerinden biri de 10 askerin şehit olduğu saldırı….

İşte Bülent Arınç’ın tarihi demeci!

"Terörle mücadele çok şiddetli ve akılcı bir şekilde devam ediyor. Şehit sayısına ve öldürülen terörist sayısına baktığımızda övünecek noktada değiliz. Binlerce teröristin öldürülmesi bir tane masum canın kaybedilmesine değmez. Biz eşkıya değiliz biz devletiz.  Askerlerimiz konvoy halinde giderken jammer cihazları da onlara eşlik etmiş. Bu sırada teröristler açısından akıllıca bir hareketle son otobüse ateş açılmış ve roketatarla son otobüsü hedef almışlar. Burada çok basit bir karşılık verilebilmiş. Öndeki araçlar hedef alınsaydı daha etkili bir karşılık verilebilirdi. Tabi böyle bir nakil helikopter gözetiminde de yapılabilirdi. Terör örgütü son girişimlerinde perişan oldu. Şemdinli’de Beytüşşebap ’ta çok zayiat verdiler. 2012 yılını kendileri açısından final olarak görüyorlar. Halkımız terörle mücadelenin başarılı olacağına inanıyor.

Sırrı Sakık arkadaşımıza sabır ve başsağlığı diledik. Sosyal medyada yapılan yorumlara kesinlikle katılmıyoruz. Allah kimseye evlat acısı vermesin diye dua ettik.

Ben seçilmiş milletvekillerinin çalışma yerlerinin parlamento olduğunu hep söyledim. Sebahat Tuncel de tahliye edildiyse diğer arkadaşlarımızın neden tahliye edilmediğini sordum. Bu açıklamalar yüzünden eleştirildim. Eğer Yargıtay onarsa Tuncel’in milletvekilliğinin düşmesinin yolunu açacaktır.

Bu o kadar gayrı ciddi bir şey ki. Bir sene evle belli bir yerde yapılan görüşmeler zaten deşifre edildi. Bunların hepsi bir seneden beri konuşuluyor. Terörün sona ermesi için her şey yapılmalı diyen bir siyasi partinin temsilci farklı bir tavır içinde Ak Parti ’yi Oslo süreci üzerinden vurmaya çalışıyor. Sayın Başbakan da daha önce söyledi. Hükümet terör örgütüyle herhangi bir görüşme yapmadı. Ancak devlet bu görüşmeleri çeşitli organları vasıtasıyla gerçekleştirebilir. İhtiyaç olursa yine görüşülür. Belki şu anda da görüşmeler sürüyordu. MİT veya diğer kurumların bu tür temasları yapması lazım! İslam ’da bile karı kocanın arasını bulmak için yalan konuşmak caizdir. Haluk Koç’un doğrusu aklına şaşıyorum. MİT o zamanlar tebrik edilmiştir. Ve terörle ilgili o dönemde belki de olumlu gelişmeler olmuştur.”

Görüldüğü gibi her söylemin bir dini değerlendirilmesi var.

Sayın Arınç, yalan söylemenin bir şekilde caiz olduğunu söyledi ya, bende; iktidar olarak son on yılda halka ne kadar yalan söylediklerini merak ettim. İnşallah o yalanları da bir gün açıklarlar.

İşin ilginç olanı ne biliyor musunuz? Bülent Arınç 10 askerin ölmesine, 70 askerin yaralanmasına yönelik, sadece teröristler akıllı davranıp, en son otobüsü vurmuşlar diyebiliyor. Bu askerlerin nakilleri sırasında niçin yeterli güvenlik önlemi alınmadığını, bu konuda yetkililerin cezalandırılacağını söylemiyor.

Ne olacak ki?

Ölen üç beş Mehmet, böyle bir dönüşümde birkaç Mehmet’in lafı mı olur?

Sonra iktidar partisinin daha önemli işleri var! Ülkeyi terörist yetiştiren okullardan kurtarmak için imam hatip okulları açmakla meşguller!

Onların terörle mücadele gibi bir dertleri yok! Onlar ‘Dindar ve kindar’ bir nesil yetiştirmek için her yolu mubah sayıyorlar. Bu nedenle terör örgütü silahı bırakmadan, Oslo’da müzakereye başladılar!

Gözlerimi yavaş yavaş açarken, Bülent Arınç’ın halkı nasıl benim gibi uyuttuğunu bir kere daha gördüm.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..