Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '16

 
Kategori
Blog
 

Bir blog öyküsü....

Bir blog öyküsü....
 

cressmedia.fr


Blog sitesinin ilk kurulduğu günlerdi.  Karısı Ferhunde hanımın da desteğiyle, Abidin bey blog dünyasına adımını attı. Kısa zaman dilimi içerisinde  kendisine bir çevre edindi. Özellikle mizah kategorisinde yazıyor, yazılarına yorumlar alıyor, kendisi de motive edici yorumlarda bulunuyordu.  Aradan zaman geçtikçe Abidin bey monotonluktan sıkılmaya başlamıştı. Ortalığı biraz hareketlendirmek gerekiyordu. Ne yapmalıydı? Düşündü, düşündü ve en sonunda kararını verdi. 

İki erkek, iki de kadın profili oluşturacaktı. Peki bu ne işine yarayacaktı? Onu biraz sonra anlatacağım.

Önce Sümbül hanım diye bir profil oluşturdu. Sümbül hanım bir devlet kurumundan emekli, kendi halinde bir kadıncağızdı. Her önüne gelene yorum yapan, ve herkesten de yorum bekleyen biriydi. Yorum aldıkça mutlu oluyor imajını veriyordu.

Demir bey de aynı şekilde ılımlı bir kişi olarak tanıtılmıştı. Sümbül hanım gibi herkesle dostça ilişkiler içerisindeydi.  Demir bey de emekli bir öğretmendi. Kendisini dine vermiş, hacca da gitmiş, iktidarın da bir numaralı hayranıydı.  Ilımlı olmasına rağmen, başka partilerle ilgili bir konu olduğunda dalgasını da geçiyordu.

Menekşe hanım ise ilk iki profildekilere hiç benzemiyordu. Agresif bir kadındı. Siteye çok sonradan girmesine rağmen, herkese blog nasıl yazılır diye öğretmeye çalışıyordu. Her şeyi bilen ukala bir tip olarak sitede yerini almıştı. Onu yakından tanımayanlar, “Ne kadar iyi bir kadın” derlerdi. Ama iç yüzünü bilenler, onun ne kadar içten pazarlıklı olduğunu iyi bilirlerdi.

Çelik bey de Menekşe hanımdan farklı değildi. Sitenin en agresif kişilerinden biriydi. Her yorumu insanı döver gibiydi. Kendi yazılarına yorum yapanlara da, sert cevaplar verirdi.

Abidin bey bu dört profili oluşturduktan sonra, iyi tanınan insanlarla, sıcak dostluklar kuruyor,  mesajlarla onlara agresif insanları kötülüyordu. Diğer taraftan ise, agresif insanlar aracılığıyla, sitede kavgalar çıkarıyor ve insanları birbirlerine düşürüyordu. Agresif insanlardan dert yanan site sakinlerini ise Abidin bey teselli ediyor, Ilımlı insanlarla da destek veriyordu.  

Sonuç olarak Abidin bey, herkese farklı görünerek, sitede en çok bilgi sahibi olan kişi oluyordu.

Peki. Kimdi bu Abidin bey?

Kimbilir?

Belki de sizsiniz…

 

 

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..