Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '21

 
Kategori
Futbol
 

Bir Darbe De Sivas’tan

Hafta içerisinde Ankaragücü’ne kaybedip zirve yolunda yara alan Galatasaray, bir darbe de Sivas’dan yedi.

Ankaragücü karşısındaki etkisiz futbolundan dolayı eleştiri alan sarı- kırmızılılar, altı farklı isimle çıktılar Sivasspor karşısına. Tabii cezalı olduğu için oynayamayan Mostafa Mohamed’i bu rotasyondan ayrı düşünmek gerekir. Bu arada Falcao’nun başarılı performansına rağmen Mostafa Mohamed’in eksikliğinin hissedildiğini belirtelim. Galatasaray, eğer Mostafa’nın oynama imkanı olsaydı, etkili iki santraforla hücumda daha efektif olabilirdi. Bu durum, aynı zamanda hakem hatalarının nasıl ileriki maçlara sirayet ettiğinin de bir örneği oldu.

Galatasaray adına pozitif anlamda en çok dikkat çeken Taylan Antalyalı idi. Fatih Terim’in uzun süredir ilk on birde forma şansı vermediği Taylan, Sivas karşısında nihayet formasına kavuştu ve sarı- kırmızılıların fark yaratan oyuncularının başında geldi.

Gelgelelim yaratıcılık problemini bu maçta da çözemedi Galatasaray. Taylan ve Falcao gibi oyuncuların bireysel çabaları da galibiyete yetmedi. Nitekim Falcao’nun ilk golü de muhteşem bir bireysel yetenek örneğiydi.

Galatasaray’da yaratıcılık dışında dikkat çeken bir diğer sorun da defanstaki senkronizasyon problemiydi. Nitekim Sivasspor’un iki golünde de bunu gördük. Özellikle Linnes, yenilen iki golde de başroldeydi.

Sarı- kırmızılılar, ikinci yarıda 2-1’lik skora daha etkili bir şekilde reaksiyon gösterdiler. Beraberlik golünün ardından Feghouli ve Kerem’in oyuna girmeleri ile birlikte oyunda çok daha etkili bir Galatasaray izledik. Ancak Arda Turan ve Halil Dervişoğlu’nun sahaya sürülmeleri, sarı- kırmızılıları oyun anlamında olumsuz etkiledi. Halil, 80’de müsait pozisyonda kaçırdığı golle bir anlamda maçın kaderini etkileyen adam oldu.

Fatih Terim, son bölümde Luyindama’yı da ileriye göndererek tamamen doldur boşalta döndü ama istediği galibiyet golüne ulaşamadı. 

Bu arada sarı- kırmızılı futbolcuların mental anlamda da problemler yaşadıkları net bir biçimde belliydi. Ankaragücü mağlubiyeti ve Sivas maçından bir gün önce Beşiktaş’ın kazanmasının Galatasaraylı futbolcuları stres altına alması gayet normaldi. Ama teknik ekibin buna çözüm bulması gerekirdi. Lakin gördük ki, onlar da çözüm bulmak yerine bu gerginliğe ortak olmuşlar. Nitekim  bu mental problem, Galatasaraylı futbolcuların sahadaki telaşlarından ve Muslera gibi bir futbolcunun gerginliğinden kendisini net olarak gösterdi.

Sivasspor, fizik olarak güçlü bir takım. Oyun disiplininden kopmadılar. Kalecileri Ali Şaşal, son bölümde yaptığı kurtarışlarla bir puanın kazanılmasında etkili oldu.

Galatasaray ise şampiyonluk yarışında ağır bir darbe daha aldı. Zirve yolunda takımların kimi zaman durağan dönemler yaşamaları normaldir. Lakin sarı- kırmızılıların durumları bundan daha farklı duruyor. Çözüm makamı da doğal olarak teknik heyet. Onların bu anlamda gösterecekleri performansı hep birlikte göreceğiz…

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..