Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '21

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Takipte

Galatasaray’ın kendi sahasında iki puan kaybettiği haftada Konyaspor’u deplasmanda mağlup eden Fenerbahçe, zirve takibini sürdürdü.

Erol Bulut’un kadroda yaptığı değişikliklerin olumlu etkilediği sarı- lacivertlilerde özellikle Szalai ve Pelkas başarılı futbollarıyla göz doldurdular. Pelkas, gerçekten harika bir maç çıkarttı. İkinci gol öncesinde Osayi-Samuel’e gönderdiği tek top inanılmazdı. Yunan oyuncunun performansı, daima ilk on birde oynaması gerektiğini bir kez daha gösterdi. Son bölümde yaşadığı sakatlık ise yürekleri ağızlara getirtti. Kendisine acil şifalar diliyorum…

Yeri gelmişken ikinci golü atan Osayi-Samuel’e de değinmeden geçmeyelim. Genç futbolcu, Konyaspor karşısında aradığı boş alanları tam olarak buldu ve bunları çok iyi bir şekilde kullandı. Attığı gol öncesinde Pelkas’ın muhteşem pasına koşusu, topu kontrolü, topla yaptığı koşu ve vuruşu usta işiydi.

Szalai, defanstaki kritik müdahalelerinin yanında attığı golle de maça damga vuran oyuncular arasında yer aldı. Serdar Aziz ile daha iyi bir ikili olduklarını düşünüyorum. Tisserand, Fenerbahçe kulübesinde bile yer alamayacak bir durumda.

Konyaspor, 2-0’dan sonra topa daha çok sahip oldu ve rakip sahada daha fazla yer aldı. Ancak son tercihler ve son vuruşlardaki yanlışlıklar, istedikleri golü bulmalarını engelledi. Bu arada Fenerbahçe’nin 2-0’dan sonraki bu süreçte, özellikle de ikinci yarıda kendi sahasına bu kadar çekilmesi doğru değildi. Nitekim bu bölümde öne çıkan isim yine kaleci Altay oldu. Sarı- lacivertliler, bu sezon topu rakibe bırakıp hızlı çıkışlarla gol arama taktiğini çok fazla uyguluyorlar. Lakin Fenerbahçe gibi bir takımın oyuna ve topa daha fazla sahip olması gerekir. Nitekim bu anlayış hâkim olsaydı, sarı- lacivertliler daha az puan kaybı yaşayabilirlerdi.

Yukarıda da belirttiğim gibi, Galatasaray’ın kendi sahasında iki puan kaybettiği haftada Fenerbahçe’nin kazanması çok önemliydi. Nitekim sarı- lacivertliler, Konyaspor karşısında aldıkları galibiyetle Galatasaray ile puanlarını eşitlediler ve lider Beşiktaş ile olan puan farkını da ikiye indirdiler. Önümüzdeki haftanın fikstürü düşünüldüğünde, Fenerbahçe’nin aldığı bu galibiyetin önemi kendisini daha net bir biçimde gösteriyor. Bakalım önümüzdeki hafta oynanacak karşılaşmalar, zirve yarışını nasıl şekillendirecekler?

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..