Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Dr Barış Çakır Burun Akademi

http://blog.milliyet.com.tr/burunakademi

03 Ağustos '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bir Estetik Ameliyatta Neler Olur?

Bu yazıyı, bir hastamın isteği üzerine hazırladım. Her operasyon ile ilgili bütün ayrıntılara ulaştığını, ama operasyon öncesi süreç, hastanede yaşananlar ve operasyon sonrası süreç ile ilgili bilgi bulamadığını söyledi. Kısaca estetik ameliyat olan kişilerin yaşadığı süreçle ilgili, bilgi vereceğim.
 
        Estetik Cerrahi de hasta konforu üst düzeyde tutulur. Serbest çalışan plastik cerrahlar hastanelerden hizmet satın alırlar. Dolayısıyla sıra beklemek, uzun tahliller ve tahlil sonuçlarını beklemek söz konusu değildir. ?Bana gelen hastaların operasyon sürecini kısaca aktarayım;?-Hastamız şikayetini bildirir.?-Şikayetine yönelik tedavi planı sunulur.?Operasyon ayrıntıları hastamıza anlatılır. Ben genelde aynı hastanenin, aynı ameliyat odasında aynı ekip ile ameliyat yapıyorum.
 
-Operasyona karar verdikten sonra aistanım sizin için randevu alır.?-Ameliyattan 1-3 gün önce hastaneye kan tetkikleri ve aneztezi muayenesi için gidersiniz. ?-Genel anestezi için gerekli tetkikler yapılmak üzere sizden kan alınır.?-Anestezi hekimi tetkikleri inceler ve sizi muayene eder.?-Anestezi almanızda bir sakınca yoksa size ameliyathane de yapılacakları anlatır. Bu sırada, anestezi ile ilgili tüm ayrıntılar konusunda hekiminizden bilgi almanız mümkündür.
 
-Ameliyat günü ameliyattan 2 saat önce hastaneye yatışınız yapılır.?-Ameliyathane için özel kıyafetleri hemşire hanımlar size giydirirler. Bu saatten sonra kendinizi bize teslim edersiniz.?-Ameliyathaneye alınmadan önce size cesaret verici ilaçlar verilir ve ??GENELDE AMELİYATHANEYE NASIL GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜZÜ BİLE HATIRLAMAZSINIZ.?-Kendinize geldiğinizde odanıza alınmış olursunuz.?-Ameliyattan hemen sonra ben sizi ziyaret ederim. Operasyonla ilgili bilgi iletirim.?-Akşam  saat 7-8 de tekrar ziyaret ederim. Kendinizi iyi hissederseniz taburcu ederim.?-Hastanede kalırsanız sizi ertesi gün sabah taburcu ederek muayenehane kontrol randevunuzu  kararlaştırırız.
 
Geçmiş olsun.
 
Dr. Barış Çakır
 
www.bariscakir.com
 
 
Toplam blog
: 91
: 328
Kayıt tarihi
: 03.03.13
 
 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanıyım. Fulya Terastaki ofisimde hastalarımı kabul e..