Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bir Gün Bir Yazı Okudum...

Bir Gün Bir Yazı Okudum...
 

Öylesine söylenmiş bir cümle değil, gerçekten böyle oldu.  Sanki olması gereken şeyler bir borunun ağzında birikmişti, borunun tıpasını zorluyordu. Ve birden… Tıpa fırladı, her şey birbirini kovaladı-hâlâ da kovalıyor.

Mart ayının sonlarında bir gün Milliyet gazetesini okuyordum internetten. Kenarda çıkan blog yazılarından birinin konusu ilgimi çekti. Okumaya başlayınca blog sahibi hanımefendinin fikirleri çok ilgimi çekti. (İzni olmaksızın ismini zikretmenin doğru olmayacağını düşündüğüm için şimdilik kendisine Ayşe diyeceğim.) Bir-üç-beş derken Ayşe’nin tüm blog yazılarını bir solukta okudum. Hem hiç bilmediğim şeyler çıktı karşıma, hem de bildiğim halde hiç bakış açımı değiştirip de farklı yönden bakmadığım  konular. Bazen değerlerimi sorguladım, bazen öz motivasyonumu, bazen de dönüp kendi içime sordum “sence?” diye.

Bir can dostum (aynı sebepten onun ismini de Ahmet olarak anacağım-kendisi de Milliyet blog yazarıdır) ile yaptığımız sohbette “40 sayısının büyüsünden” bahsetmişti. Bu sohbeti anlatmaya aşağıdaki muhteşem hikayeyi paylaşarak giriş yapacağım:

“Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır.

Kartalın yaşı 40'a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır. Tüyleri kartlaşır, kalınlaşır ve kanatlarına takılmaya başlar.

Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır.

Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir. Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir. Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir.

Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalır.

Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer. Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler.? Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar.

5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.”

“40 büyülü bir sayıdır” dedi Ahmet. “Doğumlarda bebeklerin-lohusaların 40’ı beklenir, ölümlerde acının 40’ı beklenir, nazar değmesin diye Maaş Allah derken yanına yine 40 eklenir vs. vs… Ve 40 yaş çok büyülü bir yaştır. İnsanın kendini sorguladığı, yaşama amacını, bu dünyada bulunma nedenini ve bunun getirdiği pek çok soruyu kendine sorduğu bir yaştır.”

Sizce?...

Evet zaman çok hızlı geçiyor. Sevgili okur, kaç yaşındasınız bilmiyorum ama eminim 2 elinizin parmakları yetmiyor şu anda yaşayıp tamamladığınız yılları saymaya. Hadi ayak parmaklarıyla devam edelim. Yetmedi mi? Güzel… O zaman okumaya devam edin lütfen.

Ayşe’nin blog yazıları ile başlayan bir süreç, bir süredir kendime sorduğum soruların cevaplarına doğru götürdü beni-hâlâ da yolculuk devam ediyor. Bu yolculuğun çıkış noktasını ve yol boyunca gördüğüm, geçtiğim manzaraları,  yolculuğumun kilometre taşlarını ilerleyen zamanda bu sayfalarda paylaşacağım sizlerle. Bazen hikâye tadında, bazen günlük tutarmış gibi. Bu blog sizinle bu yolculuğumu paylaşmak için çıktığım bir başka yolculuk. Hani ana caddelerin yanında, caddeye paralel uzanan servis yolları gibi. Hayat hikâyemi anlatmak için burada değilim.  Amacım bu serüvende verdiğim her bir moladan kazandığım değerleri sizlerle paylaşmak.

Ve ilk mola yerinin konusu; Oku, oku, oku… nereye kadar? Sonsuza kadar. Okumak, öğrenmek bitmez, bitemez. Öğrendiklerimden ne kazandım, bunu hayatıma nasıl yansıttım? Ve çok daha önemlisi, ben küpümü epeyce doldurdum, şimdi artık paylaşma zamanı…
 

Sevgiyle ilerleyin…
 
Gülay GÜRKAN
Bireysel ve Kurumsal Danışman
 
Yazılarımı ve diğer paylaşımlarımı sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz. 
 
Toplam blog
: 6
: 3422
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

Gücümü ve özgüvenimi kartvizitimdeki ünvanımdan değil yaşadıklarımla hayatıma kattıklarımdan alma..