Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Bir Hakem, bir Futbolcu ve iki Takımdan oluşan Lig

Bir Hakem, bir Futbolcu ve iki Takımdan oluşan Lig
 

Trabzonspor-Gaziantepspor maçından sonra, maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın arkasında durduğumu ve onun gibi başarılı bir hakemin vereceği hiç bir yanlış kararın bir hatadan öteye gidemeyeceğini yazmıştım(iyi düşün-şans ver-başarılı ol başlıklı bolgumda).
Bu düşüncemin yanlış olduğuna dair (özellikle Fenerbahçe taraftarları tarafından) birçok eleştiri aldım. Ama bugün tekrar aynı rahatlıkla iddaa edebilirim ki bizim ülkemizdeki şampiyonluk yarışında, bu kadar kritik bir haftada, şampiyonluk adaylarının birinin maçında üst üste üç defa penaltı noktasını gösterecek başka bir hakem yoktur. Ne kadar doğru olursa olsun, her hakem gösteremez. Cüneyt Çakır Fenerbahçe-Ankaragücü maçında ne kadar başarılı ve kaliteli bir hakem olduğunu tekrar kanıtlamıştır. Ülke futboluna daha çok "Cüneyt Çakır" lazım. 

Dikkat! 

Maç öncesi Trabzon Avni Aker Stadı'ndan yapılan canlı yayında duyduklarım gerçekten çok üzücüydü. Spiker, Trabzonspor yönetiminin extra satışa sunduğu 6000 biletin tükenmediğini söylüyordu. Ayrıca Trabzonspor taraftarı anladığım kadarıyla şampiyonluğa olan inancını da yitirmiş artık. Çok büyük işler başarmış ve şampiyonluk kupasını getirmek için elinden geleni yapmış bir kulübün taraftarının yapacağı şeyler değil bunlar. Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışına sokan en önemli etkenlerden biri takım 6-7 puan gerideyken bile takımına tam destek verme kararı alan taraftarıdır.
Gelin görün ki yıllardır şampiyonluk yarışının uzağında kalmış bir Trabzonspor'a kendi taraftarı son haftaya kadar sürecek bir yarışta gereken desteği vermekte aciz kalmıştır. Çok zayıf bir ihtimal ama yine de uyarmak istiyorum. Önümüzdeki hafta şampiyonun ismi Fenerbahçe olursa, Trabzonspor taraftarı saçma sapan bir dürtüyle suçlu arayışına bile girişebilir. Bu arayış sırasında umarım olaylar yaşanmaz. 

Gücü Nerede

O kadar çok şey söylendi ki Fenrbahçe-Ankaragücü maçı öncesi, hangi takımın taraftarı olursanız olun Fenerbahçe puan kayedecek beklentisi içine girmemek mümkün değildi. Ankaragücü'nün sahada 10 kişi kalması bile dönüm noktası değildi. Sahada 11 kişiyken de puan almaya gelmiş bir takım görüntüsünden uzaktı. 10 kişi kaldıktan sonra ise tamamen teslim oldu. 

Kime niyet "Kime" kısmet... 

Fenerbahçe taraftarı "6-0"'ı en beklemediği maçta izledi yine. 1-0 olsun bizim olsun diyerek stada gelen taraftarlar, futbolcular ve yöneticiler, Alex'in 5 golünü ve Bekir'in golünü izlerken mest oldular. Bu sene o kadar güzel ve üstün bir futbol var ki sahada, şampiyon olunacağından artık hiç kimsenin şüphesi kalmadı. Bir çok
rekorun kırıldığı sezonda, Avrupa'da iç sahada en uzun süre kalesinde gol görmeyen takım ünvanını da almayı başardı. Kısacası Fenerbahçe yapması gerekenleri o kadar güzel yapıyor ki, bana sadece başarılarını bir
oraya bir buraya konarak anlatmak kalıyor. 

Süpersin Hakikaten(!) 

İki takımlı bir lig izliyoruz kaç haftadır. Diğer takımları, ne kendi taraftarları ne de
başkaları hiç mi hiç merak etmiyor. Lig kalitemiz en dip seviyede. Düşenler ve yerinde sayacaklar kaç haftadır belli olduğu için bütün ülke iki takıma odaklanmış durumda. Bütün kulüplerin bu durumun nedenlerini bir kere daha düşünmesinde fayda var. Sadece para olamaz bunun sebebi.
 

 
Toplam blog
: 37
: 427
Kayıt tarihi
: 03.04.11
 
 

Güncel konularda yazacağım blogları sizinle paylaşmak için burdayım. Severek yaptığım bir uğraştı..