Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '14

 
Kategori
Sağlık
 

Bir ilaç macerası: Disperse olabilen tablet...

Kahramanımız hap yutmakta sıkıntı yaşayan biridir. Doktora bu probleminden bahseder. Hayhay der doktor, sana göre bir ilaç ayarlarız öyleyse ama şans bu ya yanlışlıkla hap yazar yine bizimkine. Akşam eve gidilip ilaç kutusu açılır, haplar görülür, zıvanadan çıkılır haliyle. Ertesi sabah ilk iş telefona sarılıp doktora ulaşılır. Kayıtlara bakan doktor, “Gerçekten de yanlış yazmışız. Ama aynı ilacın suda eriyeni de var, onu alabilirsiniz” diye su serper yüreklere.

Bizim oğlan rahatlamıştır, en yakın eczaneye gidip alacaktır suda eriyen hapını. Evdeki hesap çarşıya uymaz lakin, eczanedeki görevli, “Bu ilacın suda eriyeni yok ki” diye gayet net belirtir. “Ama doktor bizzat söyledi var diye, nasıl olur?”dese de bizimki, “Valla işte sistem önümde. Bakıyorum, yok” cevabıyla iyice çıkar zıvanadan. Kime kızacağını bilemez, aynen yollanır eve.

Doktoru bir daha arar çaresiz, faydasız koşuşturma hem yormuş hem de can sıkmıştır. “Ben her gün yazıyorum bu ilacı, nasıl yok derler ?” cevabının ardından doktor geç de olsa çıkarır baklayı ağzından: “İlacın adının yanında DT yazan çeşidini alacaksın”. Başından söylesene bunu be adam, ne diye yorarsın boşuna beni diye söylene söylene aynı eczaneye giden adamımız “DT“ versiyonundan bahsedince görevli “Ondan var elimizde ama suda eriyor muymuş ki bu?” diye şaşırınca anlar ki iş bilmez bir eczacı kalfasının yetersizliği yüzünden yaşanmıştır bütün olanlar. Kasıt yoktur belki ama bilgisizlik, mesleğe ilgisizlik ve sonuçta geciken tedavi vardır.

DP, disperse olabilen anlamına gelmekte olup bu çeşit tabletler efervesan tabletler gibi suda çözünmese de çok kısa sürede su içerisinde dağılıp karıştırılarak içilecek duruma gelmektedir. Aynı zamanda hap gibi de yutulabilen bu tabletleri bilmeyenler için yazmak istedim.

Sağlığınızın kıymetini kaybetmeden bilmeniz dileğiyle...

 
Toplam blog
: 10
: 1724
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Elektrik-Elektronik mühendisi olan blogger doğa sporları, fotoğrafçılık, uzay ve gökyüzüne ilgi d..