Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '22

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bir kapriçyo

ÜST NOT / Kapriçyo: Belirli bir plana uymadan fantezi tarzında yazılmış, serbest aşk parçası. Bu yapıtlarda sürprizler ya da beklenmedik değişimler yer alır!

HAYATTA düşlerin gerçekleşmesi için hep şanslar bulunur. Onu yitirirsen başka birisini yakalamaya çabalarsın. Aşkın tarihsel karmaşası da bu gerçekler üzerine çöreklenmiştir. “Kız haklı erkek haklı” gibi tekdüze tartışmalardan boğulan ozanlar da aşkı alıp “ son kiiiii üüüüüç!” diyerek bulutların en üzerine fırlatıp atmışlar. Adına da “yüceltme” denmiş, yükseklik kazanıyor ya! Ama bazı aşk tutkunları da şöyle düşünür bak: “Aşıksın! Ve o anda yağmuru düşünüyorsan sırıl sıklam olacaksın. Karlı bir havayı düşlersen de, kemiklerine dek tir tir zangırdamalısın! Bir de kendine yalan söylemeden onu sevdiğine gerçekten inanıyorsan, aptalca şeyler yapmalısın. Ah unutmadan; şu da nvar: İki taraf da, aşkın tütsülü havasını solumak için, birbirlerinin haksızlığına ayıracak süre bırakmamalı. E, aşk sona erip ya sevdalılar birbirlerinden ayrılırsa pekiyi. Nedir? O zaman klasik şarkıyı CD çalara yerleştirip dinletirler: “Dürüstlüğüm elimde kalan tek şey!” Aşk; insanların karanlıklarını güneşe doğru aralamalarını sağlar. Yüreklerine birden onun kendi ışınlarından yarattığı altın ve gümüş oklar saplanmaya başlar. Sıcacık, tuhaf, kışkırtıcı, mutluluk yaratan; mini mini! Hani aşıklar “içim kıpır kıpır” derler ya ara sıra; şımarıkça. İşte o anda güneş, onların heyecan dolu yüreğinde bir tür ‘dart’ oynuyordur. Yani bu; insanın ayaklarının altından çekilen dünyanın tatlı bir “vurgun”udur. 

“BENİ SEVİYOR MUSUN?” SORUSUNUN YANITI NASIL VERİLİR!

DEVAM EDELİM!Sevda köpük köpüktür, birisinin sönmesine bile asla izin vermemeli. Sonra; sevgililerden birisi “Beni Seviyor musun?” dediğinde yanıt artık karşısındaki dudaklarındır. İki kadeh kırmızı şarap kendine özgü bir düello bile başlatabilir. Ya da aşıklar zorunlu, kısa bir ayrılıktan sonra kavuşmuşlardır. Burada kimin özlemi daha güçlüyse diğerini şarap olmadan da sarhoş edebilir. Ekleyelim! Aşkın içinde şanslar vardır. Aşıklar sık kararlar vererek bu şansları yaratmış olurlar. Sonra bunlar kısa sürede tomurcuklanıp çiçeğe dönüşecektir. Kötüleri kara, iyileri de pembedir bu şans çiçeklerinin. Ve son olarak “scherzo”lar: Bir adam! Bir gün! Bir kadına aşık oldu. Ve yine bir gün! Bir yüzük aldı ona! Kadının güzel yüzündeki mutluluk oranı sanki onda birdi. Adam bunu farkedip nedenini sorunca ellerini kendisine uzatan kadın ona bir yanıt verdi. - “Çok incesin, mersi! Ancak ben parmaklarımdan yalnızca birisini değil tümünü severim!” Genç kadının sevecen yüreğini kötüye kullanan erkekler ona zarar verdiler. Sonunda o da bunlardan bıkıp kendisine kazık atan bu heriflerin eşyalarına zarar vermeye başladı. Örneğin; birisinin Ferrari’sini çizdi. Ancak sevgililerden bir diğeri fakir olunca, onun da gariban işi bisikletini yamulttu. Sonuçta hayattaki tüm sınavların canı cehenneme. Yaşasın aşkın sınavı! (Ocak / 2011 – Levent ÜSKÜDARLI)

ALT NOT / SCHERZO (Şerzo) “Şaka, hafif eğlence” anlamında bir sözcük ve bu nitelikleri taşıyan müzik parçası.

 

 
Toplam blog
: 86
: 39
Kayıt tarihi
: 09.12.08
 
 

1951 / İstanbul. Öğretmen bir ailenin tek çocuğu. Sade bir düzen içinde soluk alıp veren o "eski ..