Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '11

 
Kategori
Sağlık
 

Bir kere daha düşün?

Bir kere daha düşün?
 

İnsanlar çok mu saf yoksa numara mı yapıyorlar? Tüm zararlı olduğunu bildikleri şeyleri inadına yapmak. Belki de yaptıkları ile havalara girmelerinden bu böyle. Evet bahsettiğim şey kesinlikle sigara. Daha bir çok örnek var bu konu üzerine fakat benim etrafımda en çok rastladığım örnek bu. Dışarı çıktığım da neredeyse gördüğüm her insanın elinde aynı şey. Herkes kendini zehirliyor. Hem de bile bile. Zararlarını bildikleri üstüne üstlük etraflarında bir çok canlı örnek var olduğu halde devam ediyorlar. Sizce bu inatlaşmak değil de ne? 

Sizde farkındasınızdır ki bir yere gittiğinizde insanlar siz ‘sigara kullanmıyorum’ dediğiniz zaman bir şaşırıyorlar ama tepkiler hep aynı ‘ne güzel’. Madem ki güzel senin elindeki neden? Bunu sorduğunuzda aldığınız cevapta klasiktir ‘başladık bir kere’. Sanki geri dönüşü yok bu yolun. Bağımlılıkmış. Yok öyle bir şey onsuz ölmezsin sadece en fazla bir ay canın çeker ve biter. Bu insanın isteği ile alakalı bir şey. Eğer çok bırakmak istiyorsa bırakır ama işte onu içtiğinde bir havası var sandıkları için olmuyor. Çok efkarlıyım bir sigara yakayım veya çok mutluyum bir sigara yakayım. Sen sadece sigarayı değil kendini de yakıyorsun, geleceğini, sağlığını, ömrünü… Hadi kendini geç ya seni sevenler, sana değer verenler. Sen bu lanet şeyi içerken etrafında kaç kişiyi daha zehirliyorsun. Eşin dostun çocuğun ailen. Hepsi sen onu içerken zarar görüyor. Bununda farkındasın aslında ama ne o rahatlatıyor. Yalan rahatlattığı falan yok sen sadece onun seni rahatlattığını sanıp psikolojik olarak rahatlıyorsun. Peki son olarak şu söylediğim gerçekleri unut ya seni sevenler ya değer verenler onların suçu ne? Sen onların gözü önünde acı çekerken, can çekişirken onlar ne halde. Sen o hastaneden bu hastaneye sürüklenirken seninle beraber sürüklenenlerin suçu ne? Onları bu kadar üzme hakkını sana kim veriyor? Onlar seni bu kadar severken sen hiç mi sevmiyorsun da bu acıyı yaşatacaksın onlara. Sen sevdiğin birini sigara yüzünden kaybedecekken sen aynı şeyi seni sevenlere neden yapıyorsun? Bağımlılık mı cevabın? Yok bağımlılık diye bir şey bu seninle alakalı, isteğinle kararınla alakalı. 

Şimdi hala içiyorsan o sigarayı bile bile ölüme gitmek değil de nedir bu? Kendini, geleceğini düşünmüyorsan etrafında seni sevenleri düşün ve doğru bir karar al ama dönme bu kararından. Çok mu moralin bozuk çık dışarı bağır bağırabildiğin kadar temiz havayı çek içine dertleş dostlarınla ama yakma onu, hayatını biraz daha kısaltma. Çok mu mutlusun Çağır dostlarını kutlama yap durduk yere parti ver mesela deliler gibi eğlen ama yakma onu, ömrünü biraz daha kısaltma. Onu yakarken hayatını yakma, seni sevenlerin canını yakma. Ne onları üz ne de kendini. Unutma her yaktığında yanan sadece sigara değil hayatın, ömrün, dostların sevdiklerin. Şimdi bir kere daha düşün bence bunlara değer mi? 

 
Toplam blog
: 11
: 1116
Kayıt tarihi
: 13.03.11
 
 

1994 doğumluyum, İstanbul'da yaşıyorum. Lise 3. sınıf öğrencisiyim. ..