Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Bir mesajınız var!

Bir mesajınız var!
 

Bir aşk ilişkisinin en heyecanlı anlarını, satır aralarında aşka dair imaları ararken yaşarız. Duyguların henüz dile dökülmemişliği, belirsizlik ve gizem karşı taraftan gelen en küçük bir sinyalden bile aşırı derecede heyecanlanmanıza neden olur. Bu sinyallerden bir anlam çıkarmak ise aşkınız boyunca zevk alacağınız en büyük oyunlardan biridir. Böyle zamanlarda iletişim araçları hayatımızdaki en önemli araçlar haline dönüşüverir. Cep telefonunuzu unutarak evden çıktığınızı fark ettiğiniz an eve geri dönmekten hiç üşenmezsiniz. Çünkü telefonunuzun mesaj geldi sesi bile içinizi titretmeye yeter. Mesajı açarken nefes alışınız sıklaşır, elleriniz titrer ve o an bulunduğunuz ortamdan kendinizi soyutlayıverirsiniz.

            Msn için de durum pek farklı değildir. Bilgisayarın başında dört döner, bir dakika önce baktığınız posta kutunuzu tıklayarak tekrar kontrol edersiniz. Çevrimiçi olduğunu gördüğünüzde ise yine aynı heyecanı duyar ve nefesinizi tutarak size bir şeyler yazmasını beklersiniz. Bazen beklerken dayanamayıp ilk mesajı gönderen siz olursunuz.

            Kadın ya da erkek olsun, mesajlaşma sırasında izlenecek yol temelde aynıdır. Konuşma öyle ya da böyle, kişilerin aşk görüşleri konusuna mutlaka gelir ve her iki taraf da içlerinde hissettiklerini net dile dökmeden aşkla ilgili güzel sözler etmeye çalışır. Bu aslında iki tarafın da birbirini denediği aşamadır. Böylelikle kişiler aşk konusundaki fikirlerinin uyup uymadığını kontrol etmiş olurlar.

            İşte bu mesajlaşma sürecinde kelimeleri çok dikkatli kullanmalısınız. Çünkü kuracağımız cümlelerle hoşlandığınız kişiyi ya büyüleyip kendinize hayran bırakırsınız ya da sizden kaçmasına neden olursunuz.

            Mesajlaşırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ısrarcı olmamaktır. Aşkla ilgili düşüncelerinizi kişiselleştirmeden bir sohbet konusu yapabilirsiniz. Mesajlaşırken esprili bir üslup kullanmak da karşı tarafta sempati yaratmanızı sağlar. Hem böylelikle yanlış anlaşılmaya neden olacak bir söz söylediğinizde de her an tatsızlaşabilecek bir durumdan U dönüşü yapabilirsiniz. Ancak bunda da dozu kaçırmamalı ve laubali olarak algılanmaktan kaçınmalısınız.

            Bazen kendi ifadeleriniz size güçsüz gelebilir. Hoşlandığınız kişiyi sözlerinizle etkileyemediğinizi düşündüğünüzde ünlü düşünür ve yazarların aşkla ilgili söyledikleri güzel sözler de imdadınıza yetişebilir. Çünkü bu sözlerin etkisi yüzyıllarla tescillenmiştir.

İşte mesajlaşırken işinize çok yarayacağını düşündüğümüz bu sözlerden bazıları:

 

“Sevmeden yaşamak, yaşamak değildir. Az sevmek ise sürüklenmektir.”

Fenelon

 

“Aşkı kitaplara soktukları iyi oldu, yoksa belki de başka yerde yaşayamayacaktı.”

Faulkner

 

“Aşkı anlatabilmek için yeryüzünde var olan dillerden başka bir dil ister.”

Eugene Delacroix

 

“Aşk kulübeyi altından bir saraya benzetir.”

Holty

 

“Aşk gözle değil, ruhla görülür.”

Shakespeare

 

“Aşk sahip olduklarımızın bizden alınması korkusudur.”

Francois La Rocheffoucauld

“İnsanı aşkın güzellikleri yaşatır.”

Moliere

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..