Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '17

 
Kategori
Kitap
 

Bir Saniye Sonra

Bir Saniye Sonra
 

Bir Saniye Sonra

Eseri kaleme alan Wİlliam R.Forstchen ve bize  bu eseri türkçe okuma fırsatı sunan Artemis yayınlarına teşekkür ederim.

New York Times  çoksatarı yazar William R. Forstchen'dan gerçeğe dönüşebilecek bir roman.Amerikayı karanlık çağlara geri götürecek türde ağır bir yenilgiyle sonuçlanan savaşın sonrasında ailesini ve yaşadığı küçük Kuzey Carolina kasabasını kurtarmak için çabalayan bir adamın hikayesi..

Bu eserde en çok karşılaşacağımız kısaltma "EMD" yani  Elektromanyetik Darbe.Teknolojinin bu kadar gelişmesi şüpesizki hayatımızın pek çok alanında kolaylık sağlamış eski düzenler yerini teknolojik yeni düzenlere bırakmışdır.

Peki ya bu teknolojilerimizin hepsi bir saniyelik bir  Elektromanyetik dalga ile kullanılamaz hale getirilirse ne olur ?

Kıyamet var olan ve insan yasamı için gerekli  sistemin artık kullanılamaz hale gelmesi ve çökmesidir. Aynı şekilde teknolojide artık insanın hayatını sağlıklı şekilde sürdüre bilmesi ve gelişmesi için önemli bir sistem haline gelmişdir. Bu sistemin çökmeside insan yasamını büyük ölçüde etkileyecekdir. Eserin bize güncel kıyamet senaryosunu gösterdiğini ve oldukca inandırıcı bir biçimde kaleme alındığını düşünüyorum.

Stephen Coonts'un kitap hakkında yapdığı yorumda oldukca düşündürücü;

"Bu dehşet verici apokaliptik romanla medeniyet yepyeni bir karanlık çağ uçurumundan aşşağı yuvarlanıyor. Forstchen, Ladin'in suya düşen planlarını kağıda taşımış ve bunu yaparken medeniyet kavramını da tamamen rafa kaldırmış."

 

 
Toplam blog
: 34
: 88
Kayıt tarihi
: 15.10.17
 
 

Kocaeli Gebze'de doğup büyüdüm kalabalıklar içinde yürümenin o tuhaf çekiciliğini seven birisiyimdi..