Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '14

 
Kategori
Futbol
 

Bir taş attım sahaya

Tarih 11 Şubat 1998. Avni Akerde Trabzonspor-Fenerbahçe Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşması oynanıyor. İlk maçı Fenerbahçe 2-1 kazanmış. Dakika 70 Trabzonspor 1-0 önde Fenerbahçe 60. dakikada Uche'nin kırmızı kartı ile 10 kişi kalmış. Trabzon tura çok yakın ama 70. dakikada tribünden atılan bir beton parçası Fenerbahçe teknik direktörü Otto Bariç'in sırtına isabet ediyor. Otto Bariç yerde kıvranırken saha içi ve dışı karışıyor Fenerbahçeli futbolcular can güvenlikleri olmadığı gerekçesi ile soyunma odasına gidiyorlar. Maçın hakemi Murat Ilgaz futbolcuarın sahaya dönmelerini istiyor ancak Ali Şen'in talimatı ile futbolcular sahaya dönmüyorlar. Bu ülkede spor bakanlığı da yapmış olan Trabzonspor başkanı Mehmet Ali Yılmaz Bariç'in rol yaptığını iddia ederken dönemin T.F.F Başkanı Haluk Ulusoy "O nasıl taştır ki saha kenarındaki antrenörü 3.5 metre ileri uzatabiliyor.Bunu Magnum mermisi bile yapamaz." diyerek Otto Bariç'in Oscarlık oyununa inanmadığını belirtiyordu.Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen " maç lehimize 3-0 tecil edilir " diyerek bir umutla bekliyordu ama maç Trabzonspor lehine 3-0 tecil ediliyor sahadan çekilen Fenerbahçeye ise 1 yıl Türkiye Kupası'ndan men cezası veriliyordu.

Yukarıdaki maçı niçin anlattığımı anlamayanlar olmuştur mutlaka. İşte o maçta Otto Bariç'in beline gelen taş kafasına gelse ve ciddi bir şekilde yaralansaydı Trabzonlu TFF başkanı Haluk Ulusoy acaba UEFA yetkililerine de yukarıdaki açıklamaları yapabilir miydi? O gün o kaya parçasını ufacık bir taş parçası diye olayı geçiştirenlerle dün sahayı yabancı madde yağmuruna tutanlar arasında hiç bir fark yok. Hepsinin zihniyeti aynı, niyetleri aynı. Amaçları futbolun güzelliklerini seyretmek değil sadece deşarj olmaktır. Utanç gecesinden sonra Trabzon başkanının cezamız neyse çekeriz açıklaması bile yaşananların niçin yaşandığını özetliyor. Biz zaten bunu göze aldık ve taraftarı kışkırttık diyor cezayı göze aldık önemli değil diyor. Ama bu ülkenin savcıları bu suç duyurusuna bile sessiz kalabiiyorlar. Bir gün gerçekten çok önemli birisi ölmeden de kimsenin kılını kıpırdatacağını zannetmiyorum. 16 sene önce o taşa ödül verenler bugünlerin sorumlusudurlar. Eğer o gün o taşa gereken ceza verilseydi bugün çok başka şeyler konuşuyor olabilirdik.

3 Temmuzdan beri her sezonu sadece 2 maçtan ibaret sanan Trabzonlu yöneticiler, teknik adamlar ve bazı futbolcular inanın ki o sahaya taş atan taraftarlardan daha fazla suçludurlar. Artık Trabzonluların başlarını iki ellerinin arasına alıp biz ne yapıyorus diye düşünmelerinin zamanı çoktan gelmiş ve geçmiştir. Her geçen sezon aleyhlerine işlemektedir. Artık bu kupa konusu kapanmıştır bu gerçeği kabullenmek kendileri için daha hayırlı olacaktır. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..