Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

Yerel seçimler

30 Marttaki yerel seçimlere artık çok az bir zaman kaldı. Belediye başkan adaylarının araçları en ücra sokaklarda bangır bangır bağırarak reklam yapmaya ve vaatler vermeye devam ediyorlar. Her seçimde devletin parasıyla daha doğrusu halkın vergileriyle reklamlarını yapıyorlar. Artık bir siyasi parti lideri çıkıp da ''Biz bu seçimlerde alacağımız hazine yardımını istemiyoruz sokaklarda seçim araçları dolaştırıp hem vatandaşın kafasını şişirmeyeceğiz hem de devletin oarasını çarçur etmeyeceğiz'' demeyecek mi acaba? Eğer birisi çıksa bunu söylese siyasi görüşü ne olursa olsun oyumu ona vereceğim. Ama balık kavağa çıkar ama ben böyle bir şeyi göreceğimi zannetmiyorum. 

Seçimler yaklaştıkça tansiyon da giderek artıyor. 17 Aralık operasyonundan sonra kasetler havada uçuşurken 3 bakan evladı ve ne evladı olduğu belli olmayan sarraf efendi de tahliye edildiler. Bütün bunların üzerini örtmek isteyen iktidar partisi ÖYM'leri kaldırarak tutukluluk süresi 5 yılı geçenleri tahliye etmeye başladı. Dershaneler, 17 Aralık ve kasetlerle cemaatle ipleri koparan Erdoğan oy için Ergenekon cuları tahliye ederek prim yapmak istiyor. 3 yıl birlikte çalıştığı eski Genel Kurmay  başkanı İlker Başbuğ'u terör örgütü lideri olmakla suçlayıp 26 ayını çalan Erdoğan şimdi de utanmadan geçmiş olsun diyor. Aleyhine olan her konuyu paralel devlete yıkmaya çalışan iktidar artık yolun sonuna yaklaştığını hissetmeye başladı. Artık Erdoğan her mitinginde potlar kırmaya başladı. Eskişehir mitinginde söylediği çocuklarıma helal lokma yedirmedim cümlesi de beyindeki gerçklerin dışa vurumudur. Adalet ve kalkınma partisi ya da kendi söyleyiş biçimleriyle akparti için artık yolun sonu görünmüştür.

Burada en önemli görev ülkesini, bayrağını ve özgürlüğünü seven Türk milletine düşmektedir. Belediye seçimleri her ne kadar iktidarı belirlemese de hükümet üerinde baskı oluşturacak sonuçlara gebedir. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi AKP'nin en önemli silahı olmuş yerleri kaptırması an meselesi olmuştur. Bilinçli halk İstanbulda CHP, Ankarada MHP'nin kazanaacağını öngörerek partizanlık yapmayı bırakıp her yerde AKP'nin karşısındaki en güçlü adaya oy vererek yerel yönetimlerde AKP hegomanyasına son vermelidir.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..