Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '06

 
Kategori
Futbol
 

Bir transferin oykusu:Fatih Tekke

Bir transferin oykusu:Fatih Tekke
 

Biliyorum ki Turk halki bilinmeyen, kapali kapilar ardinda kalan haberlere oldukça merakli, ancak bir o kadarda supheci..Bundan onceki gerek Real Madrid´in muthis takas onerisi ile ilgili ve gerek Anelka´nin Fenerbahçe´de kalacagi Alex´in gidecegi hakkindaki yazilarimdan dolayibirçok mail ve telefon aldim. Kimin hakli çikacagini zaman gosterecek. Ayrica bir onemli noktada surada; benim yazdiklarimi neredeyse tum Fenerbahçeli yazarlar biliyor, ancak yazmaya cesaret edemiyorlar. Onceden oldugu gibi bundan sonrada kapali kapilari aralamayi ve gizli kalmis gerçekleri herkesden once yazmaya gayret edecegim.Bunun yanindaMessileri, Crespolari, Adrianolari Fenerbahçe´ye getirenlerin bir ay sonra neler yazacagini da dikkatle izleyecegim. Gelelim Fatih Tekke´nin Fenerbahçeli olusuna...

Fenerbahçe Yonetiminin Fatih Tekke transferi için dugmeye basisi Haziran ayinda degil, Mart ayinin ortalarina denk geliyor. Hatirlarsiniz bu donemlerde Fatih Tekke "Sezon sonunda Trabzonspordan ayrilacagim, Avrupa´da oynamak istiyorum" seklindeki beyanatlarla gazete sutunlarinda boy gosteriyordu. Iste Fenerbahçe´nin teklifi de bu açiklamarin ardindan ortaya çikti.

Trabzonspor Yonetimi her ne kadar "Fatih Tekke´yi birakmak istemiyoruz" dese de, ellerinde taze para edecek bir madenin oldugunun ve butransfer doneminin bu madeni paraya çevirmek için son sans oldugunu çok iyi biliyordu. Keza hatirlarsaniz geçen sene Ingiltere Premier Ligi takimlarindan Wigan Athletic,Trabzonspor´un kapisini tam 5 milyon euro ile çalmisti. Ancak o donemde Fatih´in sozlesmesinin bitimineiki yil olmasi bu transferi bu yila birakti. Hatirlarsiniz Nuri Albayrak " Oncelikli hedefimiz yurtdisindan teklifleri degerlendirmek, silahimizi rakibimize vermek istemiyoruz, ancak Trabzonspor´un menfaatleri herseyin onunde gelir" seklinde açiklamalari bundan bir ay oncesinde yapmisti.Ancak, gelgelelimki bu yil Avrupa kulupleri Trabzonspora cazip onerilerle gelmediler. Bu durumda sicak paraya ihtiyaci olan Trabzonspor, Fenerbahçe´nin pazarlik teklifini kabul etti.

Pazarlikta Neler Yasandi?

Fenerbahçe Yonetimi, Trabzonspor Kulubune 5 milyon euro onerdi, ancak Nuri Albayrak bu teklifi reddetti. Arada buyuk bir fark olmadiktan sonra Fatih´i Avrupada bir takima satmayi tercih edeceklerini belirtti. Keza bu transfer Trabzonspor için çok zordu, ne de olsa en iyi golculerini kaybedeceklerdiler. Fatih´in yerini mutlaka yine yerli bir golcu ile doldurmalari gerekiyordu. Bu sebeple Nuri Albayrak Fenerbahçe´den Fatih´e karsilik 5 milyon euro + Semih + Mehmet Yozgatliyi istedi. Aziz Baskan bu oneriye siddetle karsi çikti. Nuri Albayrak oneriyi 4 milyon euroya dusurerek teklifi yineledi. Ancak Fenerbahçe yine kabul etmedi. Ne de olsa Semih ve Mehmet Yozgatli takimin onemli genç oyunculariydi. Ve pazarlik bir hafta sonra taraflar tekrar biraraya gelinceye dek son buldu.

Bir HaftaBoyunca Ne Oldu?

Aziz Baskan yazili basindan yazilip, çizilenleri takip etti. Transferin bitmemesine cani çok sikilmisti. Ne de olsa sampiyonluk kaçmisti, ardindan istifa etmisti, Fenerbahçe taraftarina son birseyler vermeliydi. Bu sirada Ankaragucunun yildiz oyuncusu Umut Bulut´a birçok kulubun talip oldugu hakkinda transfer haberleri çikiyordu. Umut, geçtigimiz sezonu 16 gol ile tamamlamisti ve iyi bir performans sergilemisti. Cemal Aydin onun için 2,5 milyon euro istiyordu. Aziz Baskan bu gelismeler uzerine telefona sarildi ve Nuri Baskani aradi. Teklifi çok açikti: "Nuri Bey, size son bir onerimiz var.5 milyon euro ve yaninda Ankaragucunden Umut´u veriyoruz". Nuri Albayrak sasirmisti, ertesi gun acilen yonetim kurulunu topladi. Teklifi yonetici arkadaslarina iletti, ardindan Fenerbahçe kulubunu arayarak miktarin 6 milyon euroya çikarilmasini talep ettiler. Yapilan gorusmelerde 5.5 milyon euro + Umut Bulut´ta mutabik kalindi ve bu transfer bitirildi.

Fatih Tekke Ne Yapti?

Fatih, Fenerbahçe ile Trabzonsporun transfer gorusmesi yaptigindan haberdardi. Ancak kendisine danisilmadan son sozlerin soylenecegini tahmin etmiyordu. Trabzonspor Yonetiminin "Seni Fenerbahçe´ye sattik" sozleri uzerine once saskina dondu, sitem etti, ancak ardindan Fenerbahçeli yoneticilerle goruserek anlasmaya vardi. Keza bu tarihten sonra Fatih Tekke´nin agzindan "Sadece Avrupaya gitmeyi dusunuyorum" masalini dinledik. Fatih, gerçek Trabzonlu ve Trabzonsporludur. Futbolu biraktiginda yasayacagi yer yine Trabzon´dur, taraftar ile arasinin kotu olmasini istemez. Bu nedenle, birazda metazori bir transfer oldugu için ilk etapta bu açiklamalari yapti. Fatih Tekke´nin gerçekten de ilk hedefi Avrupa´da, ozellikle de Ingiltere Premier Liginde oynamakti. Bu açiklamalarda Trabzonspor Yonetiminin transferi açiklamasini geciktirdi. Simdi Trabzonspor´un gundeminde Okocha ve Kostarikali golcu oyuncu var. Bu transferleri bitirip, Fatih´in Fenerbahçe´ye verildigini açiklayacaklar.

Bu haber kulube çok yakin, çok guvenilir bir kaynaktan alinarak sizlerle paylasilmistir, hata payinin yuksek olacagina ihtimal vermiyorum. Keza Fenerbahçe Kulubunun içinde olanlar tahmin edebilirler, Fenerbahçe Yonetiminin açiklamalari bu transferin bittigini isaret ediyor. Fenerbahçe Kulubunde bir yapi vardir: "Isteyipte alamadigimiz oyuncu olamaz". Ve Fenerbahçe Yonetimi yillar sonrailk defa Turkiye Liginde oynayan bir oyuncu ile ilgilendigini basin ile paylasti. Yorum sizin...

 
Toplam blog
: 7
: 868
Kayıt tarihi
: 16.06.06
 
 

1981 yılında İzmir'de doğdu. 2004 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. ..