Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Bir yumruğun anatomisi

Bir yumruğun anatomisi
 

Yumruğun getirdikleri


Ahmet Türk denen adamın suratının ortasına bir yumruk atıldı ve ülkenin gündemi kökten değişti. Basın açıklaması yaptıkları anda ortama dikkat ettim. Ahmet Türk ve ekibi bu ülkede herşey bizden sorulur biz istediğimiz yerde istediğimiz provakatif hareketi yaparız istediğimiz gibi konuşuruz kimse bize hesap soramaz havasındaydılar. Gerçi ne kadar tavsip etmesemde her şartta ortamı geren bu bölücüler ve onların uzantıları oradaki tepkilere rağmen açıklamalarına devam ederek halkı iyice zıvanadan çıkarmak için ellerinden geleni yaptılar. Hele Sırrı Sakık denen zat ellerini kollarını sallayarak karşısındaki insanları tahrik etti. Her daim Apo denen alçak katilin emirleri doğrultusunda hareket ettiğini söyleyen bu kişilerden biri bu tahrike kapılan bir vatandaştan sopayı yiyiverdi. Sonrası malumunuz ortalık birbirine girdi. her türlü tehdit içeren mesajlar peşpeşe geldi.

Yahu siz değilmisiniz her ortamda bu ülkenin bankasına saldıran , arabaları tahrip eden, belediye otobüslerini yakıp insanları öldüren.Bütün bunların sonunda halkımız demokratik haklarını savunuyor ve tepkisini gösteriyor diyen.Güneydoğuda her protesto gösterisinde bir sürü insan, polis hastanelik oluyor. O zaman aklınız neredeydi diye sormazlar mı adama. Siz yapınca demokratik tepki bir Türk yapınca vahşet oluyor.

Ayrıca Ahmet Türk denen adam siyaseten yasak kapsamında ve alanen siyaset yaparak suç işliyor.Yine sormazlar mı bu ülkenin savcılarına siz ne iş yaparsınız diye. Ha pardon siz savcılar takıldınız bir ergenekonun peşine 'F' tipi örgütlenmeden aldığınız talimatlar doğrultusunda bu ülkenin anlı şanlı askerini içeriye tıkıp bu bölücülerin istediği gibi at koşturmasının yolunu açmakla meşgulsunuz.

Bundan çok uzun bir süre önce yazdığım bir yazımda bunlar daha başlangıç demiştim. Bir yandan da inşallah daha kötüsü olmaz diyede kendi kendime hayıflanmıştım. Ama Tayyip Erdoğanın ''mili birlik açılımı '' dediği şey bu ülkenin milli bölünmesi oldu. Şimdi artık birbirimize tahammül bile edemiyoruz. Bunlar daha iyi günlerimiz. Diyarbakır maçlarında artık istiklal marşımız söylenemiyor hep bir ağızdan ıslıklanıp yuhalanıyor. Çünkü marşımızı kabul etmiyorlar.

Şunu iyi tahlil etmek gerekiyor. Açılım denen şey bu ülkeyi böldü. Her ne kadar şu anda hasır altında tutsalarda halk büyük bir infial halinde. Habur'da sergilenen rezaleti kimse unutamıyor. Bu ülkenin teröristleri saygı görürken askeri hapislerde süründürülmeye çalışıyor. Ülkenin son kalesi yargı sistemi akp nin eline geçmek üzere. Bu yapıldıktan sonra bu ülke etnik bölünmeye tabi tutulacak. Ülkenin batısında islami bir yönetim tarzı benimsetilecek. Ülkenin doğusunda özerk bir kürt devletinin temeli atılacak.Onun için ilk adım seçim yasasında yapılan değişiklikle sağlandı. Yerel lehçelerle siyasi konuşmaların önü açıldı.

Ama şunu unutmayın bu ülkede hala Atatürk ilke ve inkilaplarına sonuna kadar bağlı sayamıyacağınız kadar insan var. Ve bu ülke bir ATATÜRK daha çıkarır. yeni bir kurtuluş savaşı daha yapılır.Türkün yumruğu serttir. Vurmaz vurmaz son raddede bir kere vurur tam vurur. Yumruğu tadanlar bunu iyi bilir.

 
Toplam blog
: 11
: 610
Kayıt tarihi
: 26.11.09
 
 

İstanbul'da doğdum,Edirne'de büyüdüm.Sonra İstanbul maceram başladı.Büyüdüm Edirne'ye üniversiteyi o..