Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Bırakın bu birleşme numaralarını, sizden cacık olmaz...

Bırakın bu birleşme numaralarını, sizden cacık olmaz...
 

Tandoğan’dan Çağlayan’a, Çanakkale ve Manisa’dan Gündoğdu’ya meydanları dolduran milyonlarca aydınlık insan, hep bir ağızdan “birleş-birleş”diye haykırdı.İzmir’de mikrofonu eline alan Tuncay Özkan , küskün aşiret ağalarını barıştırır gibi meydanı dolduran kalabalığın baskısı ile meydanda bulunan Baykal ve Sezer’i biraraya getirmek istedi.Ancak bizimkiler oralı bile olmadı.Sizlere soruyorum ; bu insanlar meydanlarda boşuna mı haykırıyor?Birleşmenin ulusumuzun önünde yeni ufuklar açacağını, Baykal, Sezer, Karayalçın ve diğerleri bilmez mi?

Bilirler, bilirler de ser verip sır vermezler.Halktan kopuk, halk adına siyaset yaparsan, %7 oy oranını aşıp hazineden milyonlarca YTL(trilyonlarca TL)yi kasalarına indirince ve arasıra ahkam kesmek daha akılcı , daha kolaycı geliyor.Arada bir Anıtkabir’de görün, senin alakanın olmadığı, kadrolarında yer açmadığın kadınların önderliğini yaptığı dev gösterilerde halka şirin görün yeter.Nasıl olsa oyum dini siyasete alet etmeyenlere gitsin diye düşünen seçmen son anda sana oy veriyor.

Asıl oy depon olan kadınlar, üniversite gençliği, memurlar, işçiler, çiftçiler, köylüler, emekliler, dul ve yetimler, küçük esnaf ve sanatkarlar, sanatçılar için, toplumun belkemiği insanlar için yaşam standartını yükseltecek neler yaptınız, bundan sonra neler yapacaksınız? Kıbrıs, Güneğdoğu, K.Irak, Ermeni Soykırımı iddiaları, AB, ABD, Ortadoğu politikanız ne olacak? Tarımı, hayvancılığı, balıkçılığı, tekstili, sanayisi can çekişen sektörlere ne yenilikler getireceksiniz?Her yıl 1 milyon gencin kazanamayacağı sınava girmesine nasıl engel olacaksınız?Ve her yıl onbinlerce mezun veren üniversite gençliğine nasıl iş, aş vereceksiniz?

Hırsıza, uğursuza, yalana, talana, dolana, kapkaça nasıl engel olacaksınız?Ana haber bültenlerinde şehit haberlerinin verilmediği günleri nasıl göstereceksiniz?...

Çıkın meydanlara bunları söyleyin asıl.Bakın o zaman nasıl birleşiyor sandıkta oylar.Nasıl tarihe karışıyor hazine yardımı yiyicileri, küçük olsun benim olsun diyen aşiret çadırı gölgeli partilerin lider(cik)leri.

Kelle pazarlığı ile mi yoksa kasada bulunan paraların kaygısı ile mi , “ne AB, ne ABD, tam bağımsız Türkiye”mücadelesi verilecek...

Bırakın bu birleşiyoruz ağızlarını, sizden cacık olmaz...

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..