Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '06

 
Kategori
Eğitim
 

Bırakın konuşsunlar

Maharet hırsıza karşı kaliteli kilit geliştirmek değil, hırsızlık yapmayacak kaliteli insanlar yetiştirmektir. Bir ülkede kilit üretimi artıp, daha çok reklamı mı yapılıyor? Desenize hırsızlık çoğaldı, güven azaldı. Birileri kaliteli kilitte uzmanlaşırken, diğerleri de onu açmakta uzmanlaşıyorlar. Kilitte son teknolojiyi mi yakaladınız fazla sevinmeyin. Kapıyla, kilitle işi olmayan kaliteli insanlar mı yetiştiriniz, sevinin hatta havalara uçun.

Suyun aktığı belli olursa merak etmeyin, durum iyidir. Asıl, akıp akmadığı belli değilse o zaman kötü. Derinin karşı kıyısına geçmek için köprü yoksa korkmayın, asıl köprü olup da çürükse o zaman korkun. Adam gülüyorsa, hatta ağlıyorsa merak etmeyin. Asıl neye ağlayıp neye güldüğünü bilmiyorsa o zaman endişelenin. Adam konuşuyorsa, haykırıyorsa tebessüm edin. Asıl, konuşacağı yerde susuyorsa o zaman ağlayın. Tehlike çanları çalıyor demektir. Depremler en sessiz anlarda gelir.

Konuşulması gereken yerde bırakın insanları konuşsunlar, düşüncelerini ifade etsinler. Sus işaretleri Brütüslerin gıdalarıdır. Brütüsler suskunluklardan beslenirler. Bugünü kazanmak için susturduğunuz insanların yarın birer Brütüs olarak karşınıza çıkacağından kuşkunuz olmasın. Bugün yine mi sus dediniz, birilerini daha mı susturdunuz? Gözünüz aydın, dünyamıza doğan bir Brütüs’e daha ebelik yaptınız demektir. Volterin sözlerini hatırlar mısınız; “Düşüncelerinden nefret ediyorum, fakat sana onları ifade hakkı kazandırmak uğruna canımı bile vermeye hazırım” Hah işte demokrasi bu. Demokrasiler can sularını düşüncelerin özgürce ifade edilmesinden alırlar. Bakınız o büyük insan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne diyor bu hususta; “ Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve izmihlal var demektir”

Ölüm ve izmihlal olan yerde konuşana hayat hakkı da yok. Konuşturmayın, vurun susturun mantığının kimlerin işine yaradığını hepimiz biliyoruz. Ne konuştuğunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Ancak, içi boş fıçıların sesini kesmenin yolu onlara bir tekmede sizin atmanız değil, içlerini doldurmanızdır. Çok seslilik iyidir, iyi olmayan gürültü yapmaktır. Seslilik ayrı şey, gürültü ayrı şeydir. Birileri konuşacak diyerek bizim kulaklarımızı yitirmektense, ağızlarını tutmaları daha iyi olur. Biz konuşması gerekenlerin susmamalarından, susması gerekenlerinde konuşmamalarından söz ediyoruz. Bülbülle karga arasındaki farkı toplum belirlemeli.

Dünya her yarışa şahit olmuştur. Bir yanda kaliteli kilit geliştirme yarışı, öte yanda kaliteli insan geliştirme yarışı. Siz kaliteli insan yetiştirme yarışında yerinizi alınız. Ancak kaliteli kilit birkaç günde geliştirilebilir, fakat kaliteli insanın yetişmesi yıllar alacaktır. İşte o zaman dünyanın neye ağladığı ve neye güldüğü belli olacaktır. Bir toplumda ışığı gösterenlerin sayısının çoğalması çok önemli değildir. Bundan daha önemlisi, ışığı görenlerin sayılarının artmasıdır.

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..