Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '06

 
Kategori
Basketbol
 

Biz tam 12 kişiyiz, 24 kollu bir DEV'iz...

Biz tam 12 kişiyiz, 24 kollu bir DEV'iz...
 

Geçen şampiyonada yenildiğimiz Sırbistan-Karadağ maçından sonra televizyonlarda birbirlerini suçlayan basketbolcularımızla yerin dibine girmiştik. Sen-ben kavgası yapan, kariyer sahibi basketçilerimiz TV'lerden yüzümüzü kızartmış ve onlardan üçü ile sakatlanan Kerem Tunçeri'den yoksun halde Japonya yolunu tutmuştuk. FIBA'nın joker kontenjanından katıldığımız şampiyona öncesi kimsenin gözünde net bir fotoğraf yoktu.

Sonra grup maçları başladı;gördük ki bir önceki şampiyonanın aksine bu takımın bir ruhu var ve o ruh bizi bu şampiyonada sırtlayacaktı. Brezilya maçı öncesi fikrimi soran kayınbiraderime "yenemeyeceğimiz takım yok" dedim. Bana cevap vermedi, sadece gülmeyi tercih etti. Maçtan sonra ise bir hayli mahçuptu. İnanıyorum ki sakatlıklarını bahane eden ve "Amerikan bezi" giyen diğer oyuncularımız da İbo'nun topal topal sahada Slovenya'ya karşı verdiği mücadeleyi görünce utanmışlardır (yüzleri kaldıysa tabi).

Antrenörümüz Bogdan Tanyeviç'e ise ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Bu duvarın ustası O'dur. Sabırla tuğlaları üstüste koydu ve bekledi. Hiç çekinmeden Brezilya maçında Engin Atsür'ü oyuna koydu. Barış'ın yerine Engin Atsür'ü milli takıma çağırdığı için eleştirilen Tanyeviç'in ne kadar isabetli karar verdiğini Slovenya maçında hep beraber gördük. Son periyotdaki performansı tam anlamıyla muhteşemdi. NCAA'de gözlerden uzak olan bu oyuncumuzu milli takıma kazandıran milli takım teknik heyetini kutluyorum.

Maçtan sonra NTV'nin spikeri Murat Kosova anlamlı bir şey söyledi: "Allah çalışanın yanındadır". Gerçekten geriden gelerek genç Emre Atsür, Cenk Akyol ve Kaya Peker'in inanılmaz üçlükleri ile maçı kopardık. Cansiperane yapılan savunmamız ile Slovenya'yı turnuva dışına itiverdik. Ayrıca Kerem, Serkan, Hakan, Fatih, Ender ve Ermal'in katkıları en üst derecedeydi. Japonya'dan Türkiye'ye uzanan bir sevinç ve gurur dalgası hepimizi sardı.

Yorumculardan Murat Murathanoğlu bu takıma 12 dev adam değil binlerce dev adam dedi, Murat Didin 12 dev yürekli adam dedi, son noktayı spikerimiz koydu "24 kollu dev adam".

Arjantin maçında yolun açık, bileğin bükülmez olsun "24 kollu dev adam"....

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..