Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '06

 
Kategori
Futbol
 

UEFA kupasını hedef göstermek

UEFA kupasını hedef göstermek
 

Fenerbahçe asbaşkanlarından Sn.Şekip Mosturoğlu yeni hedeflerinin UEFA Kupası'nı kazanmak olduğunu söylemiş.Kendisine sonsuz saygı duymama rağmen, geçen yıl kaybedilen şampiyonluğun ardından, camiaya yaşatılan travmayı tedavi edebilecek daha somut şeylerin konuşulması gerekirdi.

Daum'un sırf van Hoijdonk'la girdiği polemik yüzünden tranferine izin verdiği Anelka'yı bugün İzmir Marşı ile İngiltere'ye gönderiyoruz. Van Hoijdonk'lu Fenerbahçe'nin geçen seneki şampiyonluğu (en azından son maçta)kaybetmeyeceğini hepimiz adımız gibi biliyoruz. Ardından yaşanan yönetim kaosu, geç yapılan antrenör değişikliği ve futbolcu transferindeki belirsizliktan dolayı, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ni televizyondan izleyecek. Sonra da yöneticimiz "UEFA Kupası" hedef gösterecek. Bu düpedüz Fenerbahçe taraftarı ile dalga geçmektir.

Fiyatı 100 YTL olan 100.yıl formaları kapışılırcasına satılırken, kombine sayısı 30.000'lere, taraftar kart sayısı 60.000'lere yükselmişken, bu taraftar sarı-lacivert çamuru bile satın alacak kadar arzulu iken, hedefi göster, tutmayınca da başka masallar anlatmaya devam et. Nasıl olsa büyük Fenerbahçe taraftarı "hep destekliyor".

İtalya'da Milan, İspanya'da Real Madrid, İngiltere'de M.United her yıl şampiyon olmuyorlar ancak büyüklüklerinden de birşey kaybetmiyorlar. Nasıl futbol oynadıklarını görüyoruz, bir de bizim nasıl oynadığımıza bakalım. Yıllardır hedefler gösteriliyor ancak o hedeflere uzanacak projeler, transferler, alt yapı çalışmalarından "tık yok". 52.000 kişik stadı yap, taraftar doldursun, Fenerium'u malla doldur, taraftar nasıl olsa satın alıyor, sonra da hedef göster, olmazsa başka hedefler sırada zaten. İşte beni çıldırtan da bu pişkinlik, bu umursamazlık durumu. Bir özeleştiri, bir özür, bir açıklama yok. Varsa yoksa yeni hedefler.

Elimizdeki şampiyonluğu verdiğimiz rakibimizin Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynadığı takımı ve grupta karşılaşacağı takımları görünce tamamen çileden çıkıyorum. Orada bizim olmamız gerekirken, rakibimiz var ve biz televizyondan onları izleyeceğiz. Neden: Şampiyonlar ligi hedefimiz tutmadı da ondan.

Oldu sayın yöneticilerimiz; UEFA Kupası'nı bu sene alamazsak sırada ne hedeflerimiz (masallarımız) var acaba?

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..