Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '06

 
Kategori
Futbol
 

Konsantrasyon

Konsantrasyon
 

Sakaryasporlu oyuncular Fenerbahçeli meslektaşlarını kafalarının en karışık olduğu bir dönemde yakalamıştı. Dinamo Kiev yenilgisinin üzerine yapılan üç yeni transfer ve Lugano'nun gelişi takımın üçte birinin değişeceğinin habercisiydi. Bu nedenle bazı oyuncular bir daha oynama umudunu yitirmiş, bazıları da ya ben de kesik yersem stresine girmişti. Kısacası konsantrasyon kaybolmuş, bir panik havası yerleşmişti. Fenerbahçe oyun kontrolünü eline almaya çalışıyor ama Sakaryaspor akıllı ve baskıcı oynuyla fırsat vermiyor, üstelik topa daha fazla sahip olup iyi de top oynuyordu. Fenerbahçe fırsatlar bulmuyor muydu? Elbette buluyordu. Ama yokluktan santrafor oyuncularıyla bunları harcayıp duruyordu. İşte bu yüzden iki santrafor transfer edilmişti.

Bütün bu olumsuzlukların üstüne hakem Sakaryaspor'un ilk golünde ofsaytı es geçince panik tavana vuruyor, şuursuz ataklar başlıyordu. Fener saldırıyor, Sakaryaspor kalecisi Martinez panterleşip gole izin vermiyordu. Bu tip durumlarda bir Fener klasiği yaşanıyor, gol için saldırırken kendi kalesinde ikinci golü gçrüyordu. Can havliyle atılan bir gol o saatten sonra bir işe yaramıyor ve Fenerbahçe ligde ilk yenilgisiyle tanışıyordu.

Fenerbahçe Sakaryaspora tam geçiş döneminde yakalandı. Transferde geç kalmanın bedelini Avrupa'da Şampiyonlar Ligine kalamayarak ödeyen Fenerbahçe, ligde de aynı bedeli Sakaryaspor önünde ödüyordu. Gelecek hafta bu haftakinden çok daha farklı bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Hem takımdaki oyuncular hemde psikolojileri bakımından. Tüm Fenerbahçelilerin umudu yeni gelenlerin bir an önce takıma uyum sağlayıp, Fenerbahçe'nin bu dönemi daha büyük kayıplarla geçirmemesi. Çünkü şimdiye kadarki kayıpların bir şekilde telafisi var. Şampiyonlar Ligi olmadı UEFA verelim ya da yenildik ama hala lideriz diyebilirsiniz. Ancak bundan sonraki kayıpların telefisi pek mümkün olmayacağı gibi, zaten incinmiş olan taraftarı daha da yaralar.

Geç transferin belki tek olumlu yanı yeni gelenlerin bir şekilde sezona hazır olmaları belkide. Fenerbahçe'de taşlar kısa zamanda yerine oturacak, üst üste gelen galibiyetler bu sıkıntıları unutturacaktır. Güneşli günler göreceğiz çocuklar. . .

 
Toplam blog
: 25
: 650
Kayıt tarihi
: 31.07.06
 
 

İ.Ü. İktisat Fakültesi mezunuyum ve şu an Zürih Üniversitesine bağlı Toplum Sağlığı Enstitüsünde ..