Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '06

 
Kategori
Futbol
 

Uefa

Uefa
 

Kiev İstanbul'da da gol atar dedik, attı. Fenerbahçe santroforsuz oynuyor dedik, dünkü gollerin bir tanesini orta saha oyuncusu, diğerini de savunma oyuncusu attı. Fenerbahçe transferi bir türlü bitiremedi, şampiyonlar liginden elenirse bunun sorumlusu yönetimdir dedik, 100. yılda şampiyonlar ligi eleme maçına Fenerbahçe 2 resmi yabancıyla çıktı ve elendi.

Aslında Dinamo Kiev maçının kadrosuna bakılınca bu başarısızlığın nedeni ortaya çıkıyor. 100. yılını kutlayan Fenerbahçe'nin dev kadrosu bu mudur? Yanlış anlaşılmasın gençlere şans verilmesinden her zaman yanayım, ancak ancak takımın yarısı PAF takımından takviyeli gibi duruyorsa da ortada bir sorun var demektir. Bu gençleri kazanmak falan değil, resmen tüketmektir. Ayrıca, Fenerbahçe'nin sayın yönetimi ve teknik kadrosu santrofor olmadan Şampiyonlar Ligine kalacaklarına gerçekten inanmıyorlardı heralde. Bu da insanın aklına aslında hedef başından beri UEFA Kupası mıydı sorusunu getiriyor. Öyle ya, bırakın 100. yıl gibi önemli bir zamanı, herhangi bir lig başlangıcında transfer döneminde manşetlerden inmeyen Fenerbahçe'den bu yıl eser bile yoktu. 6 yabancı yetmez 16 yabancı lazım diyen yünetim verili kontenjanı bile dolduramadı. Liglerin 3 haftaası geçti, Şampiyonlar Liginden elenildi, eldeki bilançoya bakın: Tümer ve Uğur Boral geldi, Nobre gitti. Lugano ise biraz geç kaldı.

Statü gereği neyse ki tamamiyle Annemizin Ligine geri dönmedik. Önümüzde seri başı olarak gireceğimiz bir UEFA kupası var. Bu da bugüne kadar yaşatılan hayal kırıklıklarını bir nebze affettir me imkanı doğuruyor. Bir an önce Anelka gönderilirip eksik bölgelere transferler (tabii hala transfer edilebilecek adamlar kaldıysa) tamamlanmalıdır. Seyircinin sevgisi, saygısı, güveni daha fazla istismar edilmemelidir. Yoksa bugün kaptanı hedef alan protestolar gelinen durumda çok daha fazla sorumluluğu bulunan yüksek makamlara yönelebilir.

Yine de Fenerbahçeliler olarak ümitsiz değiliz. UEFA kupası için gerekenin yapılacağını umuyoruz/biliyoruz. Hem UEFA kupası için öyle çok pahalı transferlere de gerek olmadığını, gerekli yerlere uygun futbolcular bulunabileciğine inanıyoruz. Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu, takviyelerle UEFA'da bizleri heyecanlandıracak maçlar çıkarabileceğini biliyoruz. Lig ve UEFA kupası maçlarında yine tirübünleri dolduracağız. Ama lütfen en kısa zamanda işte bu bizim 100. yıl kadromuz diyebilecğimiz bir kadroyu sahada görmek istiyoruz. İşte o zaman seyirci Fenerbahçe'yi UEFA kupası finaline kadar taşır...

 
Toplam blog
: 25
: 650
Kayıt tarihi
: 31.07.06
 
 

İ.Ü. İktisat Fakültesi mezunuyum ve şu an Zürih Üniversitesine bağlı Toplum Sağlığı Enstitüsünde ..