Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

Doğu ve Güneydoğuya yeni futbol birliği

Doğu ve Güneydoğuya yeni futbol birliği
 

Fadıl akgündüz


Jet Fadıl' ın futbol açılımı, Doğu ve güney doğuda futbol birliği kuracakmış. Şimdi kızarmısınız yoksa şöyle bir durup düşünürmüsünüz. Ben ikisini de yaptım önce sinirlendim sonra da başladım düşünmeye aklıma bir çok soru geliverdi. Doğu ve güneydoğu da bulunan kulüplerimiz de diğer kulüplerimiz gibi sorunlara sahip, hava şartları ve deplasman durumları da bir o kadar zor. Ancak Siirt spor başkanı Fadıl Akgündüz milletin zayıf karnını yine yakalamış zira yeni bir tartışma konusu Futbol federasyonunun yeterli olup olmadığı konusu gündeme her an oturabilir. Gerekçesi ise Türk Futbol federasyonu doğu ve güney doğu kulüplerini tasfiye etmek istiyor temsil hakkımız az diyerek dolayısı ile bölge spor camialarını ayağa kaldırmak istiyor.

Asıl sorun buda değildir aslında, masumane bir tutum da değildir Fadıl Akgündüz ( jet Fadıl) başkanlığında Bingöl de yapılan 12 kulüp yönetiminin ve amatör kulüplerin, dernek temsilcilerinin katıldığı doğu ve güney doğuda bir futbol federasyonu çabası siyasete gizli bir kanca atma girişimi olarak düşünebilir. Siyaseten son dönem de ağızlar da gevelenen fakat bir türlü net olarak kimsenin ortaya koymaya cesaret edemediği, tartışılmasının bile bir aşama gibi kabul edildiği federasyon tartışmaları gaflet gibi algılanmasa da bir çok şeye delalettir. Özerklik ve federasyon gibi kavramları yumuşatmanın bir başka yöntemi, Resmiyette olmayacak fakat her türlü etkinlik ve kararlarda kendini hissettirecek alt yapı çalışmalarından biri olarak da görülebilir. Her şey gelişir ve yerleşir Ondan sonra da sorarlar adama adını sen koy diye kalıverirsiniz ortada.

Türkiye deki basın konseyinin bugün geldiği noktaya benzer bir durumda ortaya çıkabilir. Kutuplaşmış bir medya, yandaş medya basın konseyinin kurallarına hep tavır koymuş disiplin cezalarına karşı çıkmış velhasıl gelinen noktada Türkiye de basın birliği çatlatılmıştır. Şimdi sıra Futbol federasyonuna mı gelmiştir. Futbol federasyonu bu konuyu sorgularken acaba kendini de eksileriyle artılarıyla sorgular mı? Bu işin sonu neye varır? Faydası mı olur zararımı derseniz ilk bakışta merkezi idareye bir başkaldırıştır ancak bu bahaneyle birçok eksikler gözden geçirilebilir eksikler tamamlanabilir demek ki ortada bir boşluk var ve birileri bu boşluğu doldurmaya çalışıyor olarak da algılanabilir. Bir çok insan da böyle düşünebilir.

Türkiye futbol liglerin de zaten bölgesel klasmanlar mevcuttur. Peki o zaman bu girişim neyin nesidir? Nasıl algılamalıyız futbol kamuoyunun içinden duyarlı ve bilinçli insanların çıkıp Jet Fadıl’ın ortaya attığı ve girişimde bulunduğu doğu ve güney doğuda futbol birliği kurma senaryosu hakkında bir şeyler söylerlerse biraz daha aydınlanırız kanaatindeyim. Fakat endişem şudur ki bu konuda dahi kutuplaşmalar olacaktır. Olur mu olur Belki de sağlayacağı katkılar bile tartışılabilir. Bir söz vardır ‘’ Hani ölen hani ölü evine giden’’ diye, orta da henüz somut bir şey olmadan bu konuların tartşılması acaba birilerine prim sağlar mı? Yarın birileri çıkar bu işte gizli güçlerin eli var da diyebilir mi? Bir deli kuyu ya taş atmış bile buyursun kırk akıllı çıkarsın bakalım.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..