Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '17

 
Kategori
Dünya
 

Bizdeki "Trafik Terörü" Artık Uluslararası "Terör Türü" Oldu!

Bizdeki "Trafik Terörü" Artık Uluslararası "Terör Türü" Oldu!
 

Bizim yıllardır "trafik terörü" diye adlandırdığımız terör şekli artık uluslararası terör türü olarak kullanılır hale geldi.
 
İnsan bir kere "terörize" olmaya görsün, terör yapmak için hiç bir sınır tanımıyor...Katletmeye azmetmiş bir insan için bir bomba da bir bıçak da ve hatta bir otomobil de silah olabiliyor.
 
Devletlerin uluslararası teröre karşı aldığı tedbirler bir bir aşılıyor...Teröristler yeni yeni yollar bulmakta zorluk çekmiyor...Artık her şey terörist için bir öldürme aletidir.
 
Ateşli silahlar konusunda tedbirlerin artırılması ve bu silahlarla belli yerlere girilemiyor olması da terörü biteremedi...Son günlerde otomobiller, kamyonlar, TIRlar silah olarak kullanılıyor.
 
Avrupanın çeşitli şehirlerinde teröristler otomobilleri, kamyonları kalabalıkların üzerine sürerek terör yaptılar...Bunun son örneği İspanyada gerçekleşti...Bu defa da Barcelona'nın turistik bölgesinde terörist otomobiliyle kalabalığa dalıyor.
 
Yani bizim "trafik terörü" dediğimiz olgu, global anlamda gerçek oluyor...Şu farkla ki, bu defa bu terörü hakiki teröristler gerçekleştiriyor.
 
Bizdeki sarhoş sürücülerin, ehliyetini bakkaldan almışların, baba parasıyla alınmış arabalarda çıldıran magandaların yerini dünyada eli kanlı gerçek terör örgütü mensupları alıyor.
 
Bizim yıllarca "trafik terörü" diye nitelediğimiz olgu, bundan sonra beynelmilelleşirse şaşırmayalım. Hatta, isim babası bizim olduğumuz yeni bir terör şekli olarak da kabul edilebilir tüm dünya tarafından.
 
İşin özü şu ki, terörü besleyen haksızlıkları gidermemişseniz ve insanı maddi ve manevi anlamda iyi eğitememişseniz, o bir şekilde terörist olarak karşınıza çıkabilir...İster istemeden, isterse isteyerek olsun "terör" estirebilir.
 
Bu bakımdan tüm dünyanın egemenlerinin, terörün her türlüsünden çok acı çekmiş Türkiye'ye kulak vermesi gerekiyor...Artık ne ileri teknolojileriniz, ne yüksek güvenlikli sınırlarınız sizi koruyabilir...Otomibilleri de trafikten men edemezsiniz ya...
 
Eğer, terörü tüm insanlığa karşı bir "kital" yolu olarak görmeyip hala buralardan siyaset devşirmeye çalışırsanız bu terör mutlaka sizi de ısırır...Ama bombayla, ama kalaşinkofla ama otomobille...
 
Unutmayın ki, terörü yapan insandır alet değil... O halde, her eşya terörist elinde terör aleti olabilir... Dünya bunu anlayıp birlikte hareket etmedikçe daha çok otomobil, daha çok kamyon kalabalıklara dalabilir.
 
Biz yollarımızı "duble yol" yaptık yine "trafik terörü"nü bitiremedik...Dünya, bu aymazlığı ile ne terörü, ne "trafik terörünü" bitirebilir...Terörün kaynağına inip, dünyadaki zulmü ve haksızlığı ortadan kaldırmadan terör bitmez.
 
İspanya'ya geçmiş olsun!
 
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..