Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Bize ne oldu?

Bize ne oldu?
 

KAVGA (alıntı)


Gördüklerime, duyduklarıma inanamıyorum. Ana, baba, evlat, kavgaları, kardeş kavgaları, arkadaş kavgaları, birbirlerini sudan sebeple kırma, yaralama ve öldürme. Toplumdaki çoğu kişiler çıldırmış durumdalar. Ezici yaşam koşulları, yetişme tarzları, kıskançlıklar, kin, nefret, eğitimsizlik, dini baskılar, Allah korkusunun eksikliği, egoizm, hırs gibi nedenlerden dolayı, her gün istenmeyen tablolarla karşılaşıyoruz. Tanık olduğum bir olay beni çok etkiledi. Paylaşmak istedim.

Yıllarını eğitime vermiş, dalında yetişmiş profesör olmuş ve 2 çocuk yetiştirmiş mükemmel bir baba. İki evladını yetiştirmek için çeşitli zorluklara göğüs germiş onları okutmuş, tıp eğitimi almalarını sağlamış. İki tane doktor evlat. Yılarca çalıştıktan sonra ancak 1 eve sahip olmuş. Kalp ameliyatı olduktan sonra: “çok yaşayamam ölümümden sonra eşim rahat etsin” diyerek evini, ev hanımı olan eşinin üzerine yapar. Birkaç yıl sonra eşi vefat eder. Oğlu ve kızı dallarında uzman olmuşlar.

Kızına bir kooperatif evi alır. Fakat doktor hanım o evi beğenmez. Baba oğlunun isteği üzerine, oğlunun yaptırdığı apartmanın bir dairesini babasına tahsis ederek babasını oraya yerleştirir. Kız baba evine yerleşir. Doktor olan abisi evlenmiş bir oğlu olmuş. Kıskançlık başlar. Yengesini, yaşam koşullarını kıskanır. Babası ve abisine darılır. Babanın yıllarca çalışıp edindiği evi satışa çıkartmak ister. Annesinin evi olduğunu hakkını alacağını beyan eder. Bu arada baba ikinci bir kalp ameliyatı olur ve kardiyolojide oda olmadığı için kızının çalıştığı bölümde, kızının odasının bitişiğinde oda verilir. Doktor arkadaşları ve çalışanlar: “babanız bitişik odada ameliyat oldu, diyince: “Gebersin, ben onu tanımıyorum” diye cevaplar. Eşim bu olaya bizzat şahit olmuş, çok duygulandık, üzüldük, şaşırdık kaldık. Kıskançlık, maddiyat egoizm, kişileri ne hale getiriyor. Yazık çok yazık. Bize ne oldu?

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..