Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Bize ne yahu Alex’ten!?

Şu habere bakınız bir: “Fenerbahçe’de kadro dışı kaldıktan sonra sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Alex de Souza, Marriot Otel’de son kez basının karşısına çıktı... Brezilyalı futbolcu, basın toplantısına uzun yıllardır tercümanlığını yapan Samet Güzel ile çıkmak yerine, daha önce birlikte çalıştığı Ali Orçun Tunçsoy ile çıktı. Alex de Souza, Aziz Yıldırım'ın; "Sahadaki Alex'e kefilim, ama dışarıdakine değil" sözüne cevap olarak, esprili bir şekilde; "Sahada lens takıyorum, dışarıda gözlük. Sahada krampon giyiyorum, dışarıda ise normal ayakkabı" dedi… (İçinizden geliyorsa, bu müthiş (!) esprisine şimdi  gülebilirsiniz…)

Günlerden beri bu ülkenin başka bir derdi yokmuş gibi, TV’den radyolara, gazetelerden dergilere, internet sitelerinden fakslara kadar, her yerimizde Alex de Souza adlı futbolcu var!.. Yeter ama yahu!.. Belki  bizim bilmediğimiz, Aziz ve Aykut beylerin bildiği bazı parasal, psikolojik veya ayıplı gönül ilişkileri filân vardı Alex'in, ne bileyim ben?

Ne işe yarar bu adam? Sahada koşan takımındaki 10 futbolcu arkadaşıyla top tepiştirir, duran toplara vurur, morali yerindeyse gol atar! Eee, aldığı bunca para karşılığında gol de mi atmayacak, formasının hakkını mı vermeyecek? Zati görevi ne?

Bu yetenekli futbolcu 8 yıldır Türkiye’de… Takımının başarılarında büyük imzaları var. Şimdi de bitti, yerine başkaları gelecek, geldi de... Bu hep böyle olmuştur ve böyle devam edecektir! Biz Alex gibi nelerini gördük, dünyanın sonu değil ya!?

Ama, benim ülkemin başında 40 yıldır bir terör belâsı var, son günlerde peş peşe şehit cenazeleri kaldırmaktan aklımız başımızda değil!.. İşsizlik tavan yapmış, üniversite gençliği ayakta ve her gün polisle çatışıyor, emekliler perişan, zamlar peş peşe cüzdanlarımızı yakıyor, halkımız borçla, kredilerle karnını doyurur halde!.. Bir de bunlar yetmiyormuş gibi, başımıza bir Suriye belâsı çıktı, her an savaşa girebiliriz!..

Bu kara tablo içinde, bizi Alex de Souza haberleri ne kadar ilgilendirir!? Bize ne O’nun söylediklerinden, bizim hangi problemimize çözüm olur ki!?

FB’li dostlar alınmasınlar ama, bu iş biraz fazla uzamaya başlamadı mı? Alex gidince, FB iki net, iki süper galibiyet aldı; onunu eksikliği hiç de hissedilmezken, takımdaki kendi insanlarımızı çekiştirip durmanın, tartışma konusu yapmanın, morallerini bozmanın alemi var mı?

Herkesten istirham ediyorum; bir bardak suda fırtına koparmaya çalışanlara taviz vermeyelim; yaptıkları abuk - subuk haberlere, çıkardıkları sunî krizlere itibar etmeyelim, herkesin bu işten gına gelmesine vesile olmayalım artık, lütfen özümüze dönelim! Bu ülkenin tartışacağı çok daha önemli olaylar ve konular var çünkü…

Sakin KOŞAR…   

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..