Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

Bizim Akiller vesayetçi çıktı!

Bizim Akiller vesayetçi çıktı!
 

İki cambaz bir ipte oynar mı?

2009 yılında yazılan yol haritası 2013 yılında hayata geçirilirken, yapılan işler, atamalar, mektuplar, postacılar bile daha önceden belirlenmiş.

Bu belirlemeler yapılırken, halkın hassasiyeti(!) dikkate alınmış. Örneğin; İmralı’ya gönderilen heyetin seçimine azami dikkat ediliyor. Görülen aykırılıklar anında düzeltiliyor. Biraz aykırı davranan ulaklar, anında görevden alınıp, yerine daha uyumlu, daha ılımlıları seçiliyor.

Yol haritasından girmişken, yeni seçilen ‘Akil İnsanlar Komisyonu’ da bu haritanın bir sonucu. Orada ‘Akil Adamlar’ deniliyordu, burada biraz daha kibarcası söyleniyor!

Birde ‘Akil İnsanlar Komisyonu’nun seçim tarzına bakalım.

Sözde vesayetin kalktığı, ‘İleri demokrasi’nin uygulandığı bir ülkede yaşıyoruz ve bu yaşam özgürlükler üzerindeki sınırları kaldırıyor(!) Öyle mi?

Şöyle bir bakalım ve 63 akil adamı inceleyelim.

Sözde akil, aslında yandaş olan bu akil insanlardan yazar olanların yazılarına bakalım. TV söyleşilerini dinleyelim. Ne kadar demokrat geçiniyorlar değil mi?
Özgürlükten yanalar… Ruhlarında özgürlük alevi sarmış! Tepeden inmeye karşılar... Her tür vesayete tepkililer… Diktatör niyetlere kapalılar... Jakoben tavırlara dirençliler… Eski Marksist-Leninistler… Eski Milli Görüşçüler... Özellikle askeri vesayete çok karşılar! Süzme sivil oğlu siviller…

Kendilerini “akil adamlar heyetinin bilmem ne bölgesi temsilciliğine” tepeden atayan Başbakan’a “izin ver de başkanlarımızı da biz seçelim, azcık demokratik olalım” diyemediler.

Bu ‘Akil İnsanlar’ Topluluğundan özgür iradeleriyle bir şeyler yapabileceğine inanan var mı?

Yarın onları böyle “tepeden inme akil adam seçen vesayetçi irade” yarın bölgelere dağıldıklarında halka neler söyleyeceklerini de yazıp ellerine vermez mi?

 İktidar belediyelerinin kiraladığı salonlarda ya da lüks otellerin konferans salonlarında karşılarına getirilecek seçilmiş insanlara ellerine tutuşturulmuş yazılı metinleri okutmaz mı?

Sizin anlayacağınız, kendileri çalıp kendileri oynarken, seçilenler kullanılacak!

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..