Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Bir AKP belgeseli izledik

Bir AKP belgeseli izledik
 

Dün akşam Kanal D haberlerinde gizli çekilmiş görüntülerde parti il merkezinin önünde gençler dövülüyordu.

Yer Ankara Kocatepe Cami yakınlarındaki AKP Ankara İl Başkanlığı'nın önü. Sayıları iki elin parmağını geçmeyen bir genç grup, üniversite öğrencisi oldukları anlaşılıyor, ellerinden bir pankart, slogan atarak AKP’yi protesto ediyorlar. Protesto ettikleri yer parti binasının içi falan değil, yolda duruyorlar. Birbirlerine sıkıca yanaşmışlar pankartı gösteriyorlar. Ortada gazeteciler, kameramanlar falan yok. Haberi izlediğimiz videonun Kocatepe Camisi önünden yani uzaktan çekildiği bilgisi haberde açıklandı.

Gösteri izinsiz olabilir. O zaman yapılması gereken, izinsiz gösterilerle ilgili güvenlik güçlerini çağırmak olmalıdır. Oysa izlediklerimizi bunun böyle olmadığını açık seçik gözler önüne seriyor.

AKP İl Merkezi önünde görevli polisler ve partiden çıktıkları olduğu söylenen sivil giysili kişiler yani AKPliler gösterici gençlere acımasızca saldırıyorlar. O sırada uzaktaki kameranın kayıtta olduğunu bilseler belki ne kadar insancıl bir tepki göstereceklerdi!

Bu gençlerin bir pankart taşımaktan ve AKP karşıtı sloganlar atmaktan başka yaptıklar bir eylem yok. Ortada gençlerden gelmiş herhangi bir saldırı veya şiddet gözlenmiyor. Bu durumda o polislerin müdahale yetkisi tartışılmalıdır. Diyelim ki polisler görevlerini yaptılar, AKPlilere ne oluyor. Onların, böyle bir saldırı için kendilerinde nasıl bir hak görüyorlar. İktidarda olmanın verdiği bir hak mı?

Bu görüntüleri çekeni kutluyorum. Haberi çok anlamlı bir şekilde seslendirerek sunan Kanal D Haber Merkezi’ni kutluyorum. Bize gerçekleri gösterdiler.

Bu görüntülerin bir AKP belgeselinde yeralması gereken görüntüler olduğunu düşünüyorum. Aslında tek başına bile bir belgesel... AKP’nin insan haklarına ne kadar saygılı, ne kadar demokrat olduğunun kanıtlarını içeren bir belgesel...

Muhalefet önümüzdeki seçim propaganda dönemlerinde AKP’yi anlatmak için bu görüntüleri kullansın yeter. Anlayan anlayacaktır.

Ankara, 21 Eylül 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..