Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '06

 
Kategori
Fotoğraf
 

ODTÜ’de kış güzeldir

ODTÜ’de kış güzeldir
 

ODTÜ’ de kışın güzelliğini en güzel fotoğraflar anlatır. Bu kış erkenden bir gün kar yağıp ertesi gün üzerini yapraklar kapattıktan sonra eridi. Sonra kar görmedik. Oysa bu yılın ilk aylarında çok güzel kar manzaraları seyretmiştim ve fotoğraflarını çekmiştim.

ODTÜ bu yıl 50. yılını kutladı. 1956’ da kurulmasından kısa bir süre sonra büyük bir ilerleme gösterip ülkemizin önemli üniversitelerinden biri olmuş, bunu da hep korumayı başarmış. 1961 yılında kurulmaya başlanan ODTÜ kampusunda Mimar Behruz Çinici’ nin imzasıyla çok güzel binalar yapılırken, o zamanki rektör Kemal Kurdaş’ ın ağaç sevgisi sayesinde Ankara bozkırında bir orman olarak yeşermiş. ODTÜ Ormanı Ankara’ nın en önemli yeşil alanlarından biri olarak özellikle karlı günlerde çok güzel görüntüler sergiliyor.

Kar ilk yağdığında çok güzel görünür, dalların üzerine sanki hemen uçup gidecekmiş gibi konar, üzerine başka kar taneleri gelir, birikir, birikir, birikir... İnce bir dalsa kar tanelerini tutan, kendini bırakıverir ve yeniden karlar birikir. ODTÜ Kampusunun hiç araba girmeyen yürüyüş yolu “ alle ” ilk kar yağdığında ayak izleri yokken çok özel görünür. Yerdeki arnavut kaldırımlarının biriken kara verdiği şekil binlerce ayağın altında değiştiğinde başka bir güzellik kazanır.

ODTÜ’ de ağaçlar, kar, güneş ve gökyüzü, kış günlerinde biraraya geldiğinde o gün güzel bir kış günü olur. Güneşi gördüğünde karların yüzeyinde oluşan gölgeler ve mavi gökyüzü her kar yağdığında alleye koşturur beni. Güzelliklerin güzel fotoğraflarını çekerim ve o fotoğrafları paylaşırım.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..