Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '07

 
Kategori
Blog
 

Haydi çocuklar Milliyet Blogkid’ e

Haydi çocuklar Milliyet Blogkid’ e
 

Dün akşam yazdığım yazıda “Bloglarımıza yaş uyarısı koyalım mı?” diye sorarken bir çocuk blogu olabileceği hiç aklımda yoktu (1). Bugün yazıya gelen bir yorumu yanıtlarken “neden olmasın” dedim (2). Yorumda yaş uyarısı önerimin teorik olarak doğru olduğu ancak yasakların merak uyandıracağını yazılmıştı. Haklıydı, ben de yanıtladım: Çok doğru demişsiniz "yasak arzu uyandırır" yorumunuzda. O zaman çocuklar için bir blog olsa Blogkid adında, yada güzel bir Türkçe ad bulsak.

Blogkid öneriyorum. En yaşlısının ilköğretim 8. sınıf öğrencisinin olabileceği, yalnızca çocukların yazabileceği bir blogkid. Aynı Milliyet blog yapısında, aynı yazılımın kullanıldığı bir blog sayfası olsun. Çocukların yaratıcılıklarının özendirileceği, düzgün yazmalarına katkıda bulunacak böyle bir blog sayfası geleceğimize yapılacak en güzel yatırım olacaktır. Elli yıl sonra ülkemizde hala Doğan Kardeş nasıl konuşuluyorsa elli yıl sonra da Milliyet Blogkid de öyle konuşulacaktır.

Yazılar editörler tarafından denetleneceği için çocukların ilk gençlik heyecanıyla yapabilecekleri yaramazlıkların yayınlanması sözkonusu olmaz. Blogkid editörünün pedagoji eğitimli bir kişi olması gerekebilir. Küçük yaramazlıklar sayfalara renk katacaktır. Yazılar yayınlanırken çok seçici olmak gerekmez ancak yazım kurallarına özen göstermeleri konusunda büyüklerin bloglarındakinden daha çok önem verilir. Yorumlarda çocukları üzecek olanlar asla yayına alınmaz. Milliyet Blogkid’in çocukların yeni okulu olacağına inanıyorum.

Yayınla ilgili yasal sorunlar olursa, aşmak için üyelik bir veli denetiminde yapılabilir. Böylece aileler de blogkid ailesine alınır ama yalnızca okuyucu olarak, çünkü yazarlar yalnızca çocuklar olacak.

Çocuklar, önce “Blogkid isteriz” diye eylem yapın, hakkınızı alınca da yazmaya başlayın.

Haydi çocuklar Blogkid’e...

(1) Bloglarımıza yaş uyarısı koyalım mı? (7+): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=32155
(2) akar: http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=472998

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..