Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Ankara Bahçelievler’ de sokak adı değişikliği komedisinde yeni perde

Ankara Bahçelievler’ de sokak adı değişikliği komedisinde yeni perde
 

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Bahçelievler semtinde yapılmaya çalışılan toplu sokak adı değişiminden vazgeçilmesiyle ilgili girişimlerde bulundum.

Dün yazdığım yazıyı (1) Çankaya Belediyesine e-posta ile gönderdim. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’dan bu konuda girişimlerde bulunulmasını istedim. Henüz bir yanıt alamadım, ancak bu konuda duyarsız kalmayacaklarına inanıyorum.

Bahçelievler semtinde üç mahalle vardır: Bahçelievler Mahallesi, Yukarı Bahçelievler Mahallesi ve Emek Mahallesi. Adlarını toplu halde değiştirilmeye kalktıkları sokaklar bu mahallelerde yer alıyor. Akşam üzeri Yukarı Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Süleyman Kalyoncuoğlu’nu ziyaret ettim ve sorun hakkında konuştuk. Bahçelievler’den yurttaşlar konu hakkında şikayet ve kaygılarını kendisine iletmişler. Muhtarımız konu hakkında TÜİK’ten yeterli bilgi alamamaktan şikayetçiydi. Yarın basınla bu konuda görüşme yapacağını söyledi. Gelişmeleri izlemeyi sürdüreceğiz.

Sokak adlarını değiştirmenin o kadar çok sakıncası var ki: Seçimler yaklaşıyor, herşey karışacak. Faturalarımızın hepsinde adres güncellemesi yapmak büyük dert olacak. Abone adreslerimiz altüst olacak. Bir çok yere kayıtlı adreslerimizin değiştirmemiz olanaksız olacak. En kötüsü yıllar sonra bizi arayan dostlar bulamayacaklar.

Şu anda Bahçelievler’de yapmaya çalıştıkları daha korkunç bir durum. Aynı sokak adlarını aynı semtteki başka sokaklara vermeye kalkmışlar. Şu anda masa başında bu değişikliği yapanların ne kadar tehlikeli birşey yaptıklarının farkında olması olanaksız. Diyelim inat ettiler ve bu değişiklikleri sokak tabelalarına işlediler. Aradan çok zaman geçmeden vazgeçmek zorunda kalacaklardır. Çünkü çözümü olanaksız bir kaos oluşacaktır. Bu durumda eski sokak adlarına dönmek için de geç kalınmış olacak ve başka bir ad vermek zorunda kalacaklar. Bir sokak tabelası düşünün, üzerinde şöyle yazıyor:

1223. Sokak
(Eski adı 74. Sokak)
(Daha eski adı 14. Sokak)

Şu anda yapılmaya çalışılan değişiklikten geri adım atmazlarsa bir süre sonra bundan başka çözüm yoktur.

Mahalle Muhtarları ve Çankaya Belediye Başkanı bu konuda gerekli girişimlerde bulunmalıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı ve TUİK Başkanı bu hatadan bir an önce dönmelidirler.

(1) Ankara Bahçelievler’ de sokak adı değişikliği komedisi: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=32709

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..